Ukrayna'nın doğusunda olağanüstü hal ilan edildi

Ukrayna'da, Bakanlar Kurulu tarafından ülkenin doğu bölgelerinde olağanüstü hal ilan edildi.
Ukrayna'nın doğusunda olağanüstü hal ilan edildi

Ukrayna'da, Bakanlar Kurulu tarafından ülkenin doğu bölgelerinde olağanüstü hal ilan edildi.

Bakanlar Kurulunun Acil Durumlar Devlet Kurumunda düzenlenen toplantısında konuşan Başbakan Arseniy Yatsenyuk, Bakanlar Kurulunun Donetsk ve Luhansk illerinde olağanüstü hal, ülke genelinde ise yüksek alarm ilan etme konusunda karar aldığını bildirdi. 

Yatsenyuk, olağanüstü halin parlamentonun yetkisi dahilinde olan olağanüstü hal ve savaş hali ile karıştırılmaması gerektiğini kaydederek, olağanüstü hal ilanıyla sivillerin güvenliğini sağlamak ve korumak için tüm devlet kurumlarının koordinasyonunu ve 7 gün 24 saat çalışmasının amaçlandığını belirtti.

Yatsenyuk, Bakanlar Kurulunun, başbakanın başkanlığında Olağanüstü Hal Devlet Komisyonu'nun oluşturulması doğrultusunda karar aldığını da söyledi. 

Öte yandan Bakanlar Kurulu tarafından olağanüstü halin ilan edildiği Donetsk'te Valisi Aleksandr Kihtenko, yaptığı açıklamada, olağanüstü halin, insan hak ve özgürlüklerini kısıtlamayacağını, öncelikle bölgedeki vatandaşların güvenliğini sağlamayı ve bölge altyapısını yeniden onarılmasını amaçladığını belirtti.