Ülkemizin güvenliği için her türlü adımı atacağız

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Çözüm sürecini baltalamak için her fırsatı kullananların olduğunu belirterek, "Ülkemizin güvenliği için her türlü adımı atacağız" dedi.
Ülkemizin güvenliği için her türlü adımı atacağız

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "Çözüm sürecini baltalamak için her fırsatı kullananlar var, ana muhalefette var, yavru muhalefette var, onun yavrusu muhalefette de öyle. Kobani olaylarını bahane ederek insanları sokağa döktüler. Ülkemizin güvenliği için her türlü adımı atacağız" dedi. 

Çavuşoğlu, AK Parti Döşemealtı İlçe Teşkilatı olağan genel kuruluna katıldı. Çavuşoğlu, burada yaptığı konuşmada, AK Parti'nin kurulduğu dönemde Döşemealtı ilçesine geldiğini anlatarak, Döşemealtılı insanların yörük, yiğit ve mert olduklarını, kendisine her zaman destek verdiklerini söyledi. 

Her geçen yıl AK Parti'ye gönül veren insanların sayısının arttığını, AK Parti ailesinin büyüdüğünü belirten Çavuşoğlu, Döşemealtı ilçesinde yapılan kongrede de coşku, sevgi ve gözlerde heyecan gördüğünü dile getirdi. 

Kongrelerin AK Parti'yi daha da güçlendireceğini, Türkiye'ye ve dünyadaki mazlumlara hizmet olarak dönmesini sağlayacağını anlatan Çavuşoğlu, AK Partili kadroların bugün sadece ülke sınırları içinde değil, dünyadaki tüm mazlumlara hizmet ettiğini kaydetti. 

Bakan Çavuşoğlu, tüm kongrelere katılmak istediğini ancak yoğun bir tempo içinde olduklarını dile getirdi. Milletten aldıkları güç ve destekle enerjilerini hiç bitirmeden her yere koştuklarını belirten Çavuşoğlu, Türk bayrağını dünyanın her yerinde dalgalandırdıklarını bildirdi. 

Türkiye'nin bugün G20 zirvesine katılarak dünyanın en zengin 20 ülkesi arasında yer aldığına işaret eden Çavuşoğlu, "Eskiden bunları hayal edebiliyor muyduk, dünyanın en zengin 20 ülkesinden biri olacağız ve bu zirveye katılacağız ama çok şükür Türkiye bugün dünyanın 16'ncı en büyük ekonomisine sahip ve o zirvelerde yerini alıyor. Hem de baş köşede" diye konuştu. 

1 Aralık'tan itibaren G20 zirvesine bir yıl boyunca Türkiye'nin başkanlık yapacağını dile getiren Çavuşoğlu, gelecek yıl kasım ayında da zirvenin Türkiye'de ve Antalya'da yapılacağını bildirdi. Çavuşoğlu, Antalya'nın gelecek yıl, dünyanın en büyük 20 ülkesinin liderlerini ağırlayacağını söyledi.

54 ülkede büyükelçilik açılacak

Bakan Mevlüt Çavuşoğlu, Afrika kıtasında Çin, Hindistan ve Türkiye'nin stratejik ortağı bulunduğunu ve ve bu kıtaya yönelik açılım içinde olduklarını ifade etti. Afrika bölgesinde 2002 yılında 12 olan büyükelçilik sayısının bu yıl sonu itibarıyla 39'a çıkacağını anlatan Çavuşoğlu, "Ekvador'un başkentinde de Türkiye Cumhuriyeti'nin büyükelçiliğini açacağız, Türk bayrağını orada da dalgalandıracağız ve büyükelçilik sayımız 40'a ulaşacak. Arkasından diğer ülkeler de gelecek. 54 ülkenin hepsinde inşallah büyükelçiliğimizi açacağız" diye konuştu. 

ABD, model ortağımız

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden'ı ağırladıklarını, 4 saat süren bir toplantı gerçekleştirdiklerini hatırlattı. Toplantıda gerek ikili ilişkiler, gerekse bölgesel konuları değerlendirdiklerini söyleyen Çavuşoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Özellikle Türkiye'ye gelerek bu konuları bizimle görüşmek için ABD Başkanı Obama tarafından gönderilen Joe Biden ile ABD, Türkiye ilişkileri ve bölgedeki konuları konuşurken birçok konuda düşüncelerimizin ve politikalarımızın örtüştüğünü görmekten ayrıca mutluluk duyduk. Çünkü Amerika, bizim müttefikimizdir. Amerika bizim model ortağımızdır. Amerika ile bazı konularda görüş ayrılığına düşebiliriz, onların her istediğine evet demeyebiliriz. Çünkü kendi çıkarlarımız var, kendi önceliklerimiz var ama genel anlamda düşüncelerimiz, politikalarımız örtüşür çünkü müttefikiz, ve model ortağıyız."

Çözüm süreci

Bakan Çavuşoğlu, vatandaşlardan aldıkları güçle dış politikayı yürüttüklerini, sivil demokrasi, ileri demokrasi konusunda cesurca adımlar attıklarını söyledi. Türkiye'nin baştan sona değişimi için, yeni Türkiye, güçlü Türkiye için gece gündüz çalıştıklarını dile getiren Çavuşoğlu, vatandaşlara güven duydukları için teşekkür etti. 

Kongrelerin birlik, beraberlik içinde geçmesi gerektiğine işaret eden Çavuşoğlu, "Bizim aramıza nifak girmez ama sokmak isteyeceklerdir, sokmayalım, fitne girmez, girmesine müsaade etmeyelim" dedi. 

AK Parti'de koltuk, mevki sevdası olmadığını, partiye gönül verenlerin millet ve hizmet için çalıştıklarının altını çizen Çavuşoğlu, AK Parti'yi diğer partilerden ayıran özelliğin de bu olduğunu kaydetti. 

Ülkeye ve milletin birliğine, bütünlüğüne nifak sokulmasına da müsaade etmeyeceklerini vurgulayan Çavuşoğlu, şunları söyledi:

"Çözüm sürecini baltalamak için her fırsatı kullananlar var, ana muhalefette var, yavru muhalefette var, onun yavrusu muhalefette de öyle. Kobani olaylarını bahane ederek insanları sokağa döktüler. Ülkemizin güvenliği için her türlü adımı atacağız, diğer taraftan da çözüm sürecini baltalamaya çalışanlara fırsat vermeyeceğiz, hep birlikte başaracağız. Biz huzur, kardeşlik, demokrasi kalkınma istiyoruz."

Cumhurbaşkanlığı Sarayı 

Cumhurbaşkanlığı Sarayı ile ilgili tartışmalara değinen Çavuşoğlu, bu konu üzerinden tartışma yapanları anlamakta güçlük çektiğini söyledi. Türkiye'de birçok kurum ve kuruluşların binalarını yenilediklerini, Türkiye'yi değiştirip, dönüştürdüklerini, yeni yollarla, hızlı tren ağlarıyla birçok alanda hizmet yaptıklarını anlatan Çavuşoğlu, Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nın Recep Tayyip Erdoğan'ın değil, milletin olduğunu söyledi. 

Çankaya Köşkü'nün 90 yıla yakın bu ülkeye hizmet ettiğini, Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nın da bir 100 yıl daha hizmet edeceğini ifade eden Çavuşoğlu, ileriye dönük hizmetler yaptıklarını bildirdi 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın mevki, makam düşkünü bir insan olmadığını vurgulayan Çavuşoğlu, Erdoğan'ın, belediye başkanlığı ve başbakanlık dönemlerinde bir apartman dairesinde kaldığını, başbakanlık konutunda yaşamadığını söyledi. Bu tür eleştirileri yapanların Erdoğan'ın felsefesini, inancını anlayamadıklarını dile getiren Çavuşoğlu, şunları söyledi:

"Cumhurbaşkanlığı Sarayı Recep Tayyip Erdoğan'ın babasının sarayı mı, işte bunların hepsi Türkiye'nin büyümesini istemeyenler, kıskanan insanların sözleri. Rahmetli Turgut Özal özel uçak aldığında nasıl saldırmışlardı, bu parayla ne yapılır demişlerdi, o gün bugündür okul yapılmadı mı, bizim dönemimizde yapılan dersliklerin sayısı 500 bine yaklaşmadı mı? G20 zirvesine katılacaksınız diğer ülkelerin başkanları, başbakanları devasal uçaklarla gelecek, siz bizim cumhurbaşkanımıza, başbakanımıza küçücük uçağı layık göreceksiniz. Sizin vizyonunuz bu, sizin ufkunuz bu ama esas fesatlıktan. Kardeşlerim bu tür fitnelere hiç prim vermeyeceğiz. Türkiye’ye yakışan neyse devletimizin itibarı için ne gerekiyorsa onu yapacağız."

Çavuşoğlu, gelecek yıl yapılacak seçimleri hatırlatarak, partililerden daha çok çalışmalarını istedi. 

Bakan Çavuşoğlu, konuşmasının ardından AK Parti’ye katılanlara rozetlerini taktı.

Mevcut Başkan Yusuf Mayıslar’ın tek aday olarak yer aldığı kongreye AK Parti Antalya Milletvekili Gökçen Özdoğan Enç, Akdeniz Belediyeler Birliği ve Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, AK Parti Antalya İl Başkanı Mustafa Köse ile partililer katıldı.