“Ülke’yi Kaosa Çekmek İstiyorlar”

YUSUF KARAKAŞ / YENİ HABER
“Ülke’yi Kaosa Çekmek İstiyorlar”

Ak Parti Konya milletvekili İlhan Yerlikaya gazetemize hayırlı olsun ziyaretinde bulundu. Yeni Haber Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Lokman Koyuncuoğlu’nu ofisinde ziyaret eden Yerlikaya, demokrasinin temel unsurlarından birinin medya olduğunu söyleyerek, Türkiye’de ifade özgürlüğü yoktur diyen AB başta olmak üzere bir çok kesime de cevap verdi. Türkiye’de şuan 1700 TV ve radyonun bulunduğunu ifade eden Yerlikaya, ’’Almanya’da 500 tane TV ve  radyoda var. Bu çoğulculuğu gösterir. Şimdi çıkıp bas bas bağırıyor Samanyolu Televizyonu, Her istediklerini de söyleye biliyorlar. Sansür yayından önce yapılan şeydir. Ama Türkiye’de hiçbir platformda böyle bir sansür olmadı. Yayınlandıktan sonra RTÜK bir ceza uygular. Bu tüm Avrupa ülkelerinde var olan bir şey. Nerelerde yok derseniz Afrika ülkelerinde, krallıkla yönetilen ülkelerde yok. Devlet bu konuda vatandaşa haksızlık yaparsa ona da müeyyide yani ceza uygulanır’’ diyerek yapılan eleştirilerin amacının farklı olduğunu kaydetti.

PROVOKASYONLARA DİKKAT EDİLMELİ

Önümüzdeki aylarda Türkiye’nin bir seçim ortamına gireceğini belirten İlhan Yerlikaya, bazı odakların tıpkı Mısır’da olduğu gibi Türkiye’yi kaosun içine çekmek isteyenlerin olabileceğini söyledi.   Gezi olayları ve 17-25 Aralık operasyonlarına dikkat çeken Yerlikaya, ’’Gezi ve 17-25 Aralık olaylarında aynı senaryoyu hayata geçirmeye çalıştılar. Ama milletimiz buna prim vermedi. Türk-Kürt Alevi –Sünni ayrımı ile bunu yapmaya çalıştılar. Yine bugünlerde Şırnak-Cizre’de bunu yapmaya çalışıyorlar ama Allah’ın izniyle hepsi geri tepiyor, çünkü milletimiz uyanık. Önümüzdeki seçimlerde de inanıyorum Doğu ve Güneydoğudan da çok yüksek oy alacağız. Çünkü en çok zararı oranın halkı görüyor Provokasyonlara gelmemek gerekir..’’ diyerek çözüm sürecinin Türkiye açısından hayati önemine vurgu yaptı.

AK PARTİ’NİN DURUŞU ÇOK NET

HDP’nin zaman zaman yaptığı açıklamaların tahrik ve tahribata neden olduğuna dikkat çeken İlhan Yerlikaya, HDP tabanının giderek Ak Partiye yakınlaştığını ifade etti. Türkiye’de ki Kürt sorununu tıpkı bir kan davası gibi görüldüğüne değinen Yerlikaya, ’’Bu tıpkı bir kan davası gibidir her iki tarafta kaybetmiştir bu yaşananlardan. HDP’lilerin açıklamalarından nasıl bir Türk vatandaşımız tahrik oluyorsa aynı zamanda devletten birinin yaptığı bir açıklamadan da bir Kürt vatandaşımız tahrik oluyordur. Ama her iki tarafta bu durumun bir yerden barışla çözülmesi gerektiğini düşünüyor. Ak Parti iktidarı çok net bir duruşu var. Ekonomik ve siyasal duruşu ayrı tutuyor. Bir ülkeyle kavgalı dahi olsak ekonomik ilişkilerimiz devam ediyor. Bunu Amerika ve İsrail’de yapıyor. Elinden geldiğince her kesimden kişilerle görüşmeye çalışıyor. Bu bilinç ve şuur bizim iktidarımız döneminde oluştu’’ dedi.

İYİ BİR SEÇİM SÜRECİ YAŞADIK

Milletvekili Yerlikaya son olarak Ak Parti Konya kongrelerine değinerek Çok güzel bir kongre süreci ve devir teslim dönemi yaşadıklarını ve bunun 2015 genel seçimlerindeki atmosferi gösterdiğini sözlerine ekledi.