Ulubatlı Hasan Aile Sağlığı Merkezi hizmete başladı

Ulubatlı Hasan mahallesinde yapımı Karatay Belediyesi'nce tamamlanan 2 Nolu Aile Sağlığı Merkezi hizmet vermeye başladı.
Ulubatlı Hasan Aile Sağlığı Merkezi hizmete başladı

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli, daha önce yıkılma tehlikesi bulunan bir binada hizmet veren 2 Nolu Sağlık Ocağı, Halk Sağlığı İl Müdürlüğü ve Sağlık İl Müdürlüğünce yapılan protokol doğrultusunda eski bina yıkılarak yerine modern bir Aile Sağlığı Merkezi yapıldığını söyledi. 5 ay gibi kısa bir süre içerisinde tamamlanan Ulubatlı Hasan 2 Nolu Aile Sağlığı Merkezi'nin hizmet vermeye başladığını vurgulayan Hançerli, 783 m² lik bir alan üzerinde yapımı tamamlanan sağlık merkezinin Konya ve Karatay'ın örnek sağlık merkezlerinden bir olduğunu ifade ederek bina içerisinde Laboratuar, çocuk emzirme odası, tıbbi müdahale odası, 5 adet doktor ve hemşire odası, gebe izleme odası, toplantı ve eğitim odası ile mutfak bulunduğunu belirtti.

       

        Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli özellikle kurumlar arası dayanışmanın önemine dikkat çekerek Karatay'a güzel bir hizmet kazandırıldığını ifade etti. Bölgesinde 40 Bin nüfusa hizmet veren 2 Nolu Aile Sağlığı Merkezi'nin belediyeye maliyeti yaklaşık 1 Milyon TL olduğunu dile getiren Başkan Hançerli, sağlık merkezinin Karataylılara sağlık getirmesini ve hayırlı olmasını temenni etti.