Uludağ eteklerinde kaybolan çocuklar kurtarıldı

Yerleşim alanına 8 kilometre uzaklıkta ormanlık alanda yollarını kaybeden 4 çocuk, arama kurtarma ekipleri tarafından bulundu.
Uludağ eteklerinde kaybolan çocuklar kurtarıldı

Bursa'da, gölete girip serinlemek için Uludağ eteklerine çıkan ve dönüşte yollarını kaybeden 4 çocuk, ekipler tarafından kurtarıldı.

Alınan bilgiye göre, merkez Yıldırım ilçesi Balaban Mahallesi'nde yaşayan Oktay Bulut (14), Berkant Çetin (15), Ali Korkuş (14) ve Atilla Keskin (13), serinlemek için Uludağ'ın eteklerinde bulunan bir gölete girdikten sonra dönüşte yollarını kaybedince polisi aradı.

Bölgenin yerleşim yerinden yaklaşık 8 kilometre uzaklıkta ve ormanlık alan olması nedeniyle polis ekipleri durumu arama kurtarma ekiplerine bildirdi.

Olay yerine gelen Nilüfer Arama Kurtarma (NAK), İl Afet ve Acil Durum (AFAD)Müdürlüğü ile itfaiye ekipleri, telefonla irtibat kurdukları çocukları bulabilmek için sarp ve engebeli arazide 5 saat arama yaptı. Çocukların yardım çığlıklarını duyan ekipler, halat yardımıyla onların bulunduğu yere ulaştı.

Yaralanan Bulut ve Çetin'e ilk müdahaleleri, mahsur kaldıkları yerde yapıldı. Sağlık ekiplerince Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne götürülerek tedavi edilen Bulut ve Çetin ile diğer iki çocuk, ailelerine teslim edildi.