Ulugöl'de sonbahar rengarenk

Türkiye'nin 36'ncı tabiat parkı olan Ordu'nun Gölköy ilçesindeki Ulugöl, büyüleyici renkleriyle hayranlık uyandırıyor
Ulugöl'de sonbahar rengarenk

ORDU (AA) - Ordu'nun Gölköy ilçesindeki Ulugöl, renk cümbüşüyle sonbaharda da doğaseverlerin ilgisini çekiyor.

Doğal kaynak ve rekreasyon değerlerinin yüksekliği dolayısıyla 2009'da Türkiye'nin 36'ncı tabiat parkı ilan edilen Ulugöl, son yıllarda yerli ve yabancı turistlerin gezi programlarında yer alıyor.

Kent merkezine 74 kilometre uzaklıkta bulunan, 80 metre derinliğindeki Ulugöl, doğal yapısıyla Karadeniz'de yeşille mavinin buluştuğu alanlar arasında yer alıyor.

Yapraklı orman kayını, kızılağaç, gürgen ve akçaağaç türlerinden oluşan bitki örtüsüyle çevrili gölde, Abant alabalığı başta olmak birçok canlı yaşıyor.

Sonbaharla birlikte Ordu ve çevre illerden yüzlerce fotoğraf tutkununun geldiği bölge, çevresinde yapılan düzenlemelerle vatandaşlara keyifli vakit geçirebilme olanağı sağlıyor.

Gölköy Belediye Başkanı Ali Kemal Mert, gazetecilere yaptığı açıklamada, Ulugöl'ün 2018 başından bugüne yaklaşık 250 bin kişiyi ağırladığını söyledi.

Mert, Ulugöl'ün dört mevsim ziyaretçi akınına uğradığını aktardı. Sonbaharla birlikte Ulugöl'ün renk cümbüşüne büründüğünü ifade eden Mert, buranın binbir rengi barındıran doğa harikası bir yer olduğunu dile getirdi.

Ulugöl'ün bakir bir yapısının bulunduğunu vurgulayan Mert, tüm doğaseverleri bu eşsiz güzelliği görmeye ve fotoğraflamaya davet etti.

Kayseri'den gelen Kenan Burhan, Ulugöl'ün beklentilerinin üzerinde bir yer olduğunu ifade ederek, "Sonbahar Ulugöl'e ayrı güzellik katmış. Burası sarının, yeşilin ve turuncunun bulunduğu harika bir yer. Havası da çok güzel. Burayı çok beğendik. Herkesi Ulugöl'e davet ediyoruz." diye konuştu.

Kaynak: