Uluslararası Arapça Bilgi yarışması birincileri ödüllendirildi

Uluslararası Arapça Bilgi yarışması birincileri ödüllendirildi

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Din Öğretimi Genel Müdürlüğünün bu yıl 7.'sini düzenlediği "Uluslararası Arapça Bilgi" yarışmasının Karabük’te yapılan bölge finalinde birinci olan Kırıkkale Beşir Atalay Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri ödüllendirildi.

Beşir Atalay Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü İdris Akgül ile birinci olan öğrenciler, Kırıkkale İl Milli Eğitim Müdürü İsmail Çetin'i ziyaret etti.

İl Milli Eğitim Müdürü Çetin, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, elde edilen bir başarının diğer başarıları da beraberinde getirdiğini söyledi.

Okullardaki çeşitli etkinliklerdeki başarıların hem dereceye giren hem de diğer öğrencilerde genel bir motivasyon oluşmasına zemin hazırladığını belirten Çetin, şeyle konuştu:

"Öğrencilerimiz, İmam Hatip ruhuna uygun bir şekilde düşünceleri, yaşayışları ve gayretleriyle ilimizde örnek bir başarı kazanmış oldular. Milli Eğitim Bakanlığımızın İmam Hatip liseleri arasında organize ettiği Arapça yarışmasında, önce kentte birincilik, daha sonra ise 11 ilin katılımıyla yapılan bölge yarışmasında da tekrar birincilik almak suretiyle Türkiye finaline katılmaya hak kazanmış oldular. Bu başarı, öğrencilerimizi bir adım daha yukarıya çekmiş oldu ve öğrencilerimizde güven duygusu da gelişmiş oldu. Başarılarından dolayı öğrencilerimizi tebrik ediyorum. Onları yarışamaya hazırlayan okul yönetimi, öğretmenler ve velilerin de büyük katkısı olmuştur."

Çetin, konuşmasının ardından öğrencilere çeyrek altın taktı.