Uluslararası Gençlik Buluşması Sona Erdi

Konya Büyükşehir Belediyesi'nin Ankara ile birlikte ev sahipliği yaptığı 13. Uluslararası Gençlik Buluşması sona erdi.
Uluslararası Gençlik Buluşması Sona Erdi

Konya Büyükşehir Belediyesi'nin Ankara ile birlikte ev sahipliği yaptığı 13. Uluslararası Gençlik Buluşması sona erdi.

19 Ağustos'ta Ankara'da başlayan 22 Ağustos'ta Konya'da Akademik Forum ve atölye çalışmaları yapılan programın kapanışında konuşan İslam Dünyası Sivil Toplum Kuruluşları Birliği Gençlik Kurulu (İDSB) Gençlik Kurulu Başkanı M. Şerif Sarıkaya, büyük acılar yaşayan İslam dünyası için birlik şuurunu temsil eden toplantının herkesin kalplerine su serptiğini, acıların üstesinden birlikte gelineceğini gösterdiğini belirtti.

Necmettin Erbakan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Şeker de, "Bizler gelecek nesilleri barışı, huzuru, sevgiyi, İslami değerleri vererek yetiştirdiğimiz takdirde dünyaya yapacağımız katkı büyük önem arz etmektedir" dedi.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, 15 Temmuz ihanet girişiminin akabinde İslam dünyasının temsilcilerinin Türkiye'de buluşmasının kardeşlik adına güç verdiğini söyledi. İslam Alimleri Birliği Toplantısı ile Uluslararası Gençlik Buluşması vesilesiyle 15 Temmuz darbe girişiminde dünyadaki Müslümanların Türkiye'nin yanında olduğunu gördüklerini belirten Başkan Akyürek, "Bu bizleri hem duygulandırdı, hem de ümmetin birleştiğini gösterdi. Gittiğiniz ülkelere kardeşlik duygularımızı iletin. Aynı dili konuşmasak da aynı duyguları paylaşıyoruz" dedi.

AK Parti Konya Milletvekili Hüsniye Erdoğan ise, geleceğin teminatı olan gençlerin buluştuğu toplantıların önemine dikkat çekerek, ülkelerin birer temsilcileri olarak tüm gençlere büyük görevler düştüğünü dile getirdi. Erdoğan, "Ümmetin sorumluluğunu üstlenmenin şuuruyla aranızda muhabbeti artırmalısınız. Çünkü muhabbet ile bereket doğar" dedi.

Programda gençlere hitaben "21. Yüzyıl İslam Dünyası Gençliğinin Geleceği" başlıklı konuşma yapan eski Başbakan AK Parti Konya Milletvekili Ahmet Davutoğlu, toplantıların Konya'da yapılmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi. 15 Temmuz darbe girişiminde kahraman Türk halkının sömürgeci zihniyetin temsilcilerini yendiğini kaydeden Davutoğlu, "Cumhurbaşkanımıza, ülkemize, meclisimize, geleceğimize saldıran kişilerin temsilcilerini mağlup ettik. Uluslararası yayın kuruluşları bu darbe girişiminin başarılı olduğunu düşünüyordu. O gece karanlık olabilir fakat gelecek için yeni ve parlak bir gelecek olacak dedim, elhamdülillah aydınlık oldu. Herkes birlik oldu ve kendi insanlarına silah çevirenleri mağlup etti. Hem Türkiye, hem İslam dünyası için tarihi bir andı. Eğer millet birlik olursa, bir araya gelirse kimse yenemez" diye konuştu. Konuşmasında gençlere tavsiyelerde bulunan Davutoğlu, "Zorluklar önemli değil. Önemli olan zorlukların üstesinden geleceğinize dair taşıdığınız inançtır. Öncelikle kendinize güvenmeniz lazım. Mutlaka her zorluktan sonra başarı gelecektir. Biz buna inanıyoruz İslam dünyasının genç nesline inanıyoruz" dedi.

Ankara'da ve Konya'da gerçekleştirilen 13. Uluslararası Gençlik Buluşması'na 60 ülkeden yüzlerce öğrenci katıldı.

Uluslararası Gençlik Buluşması Sona Erdi

Uluslararası Gençlik Buluşması Sona Erdi

Kaynak: