Uluslararası Hrant Dink Ödülü sahiplerini buldu

Ödüle Türkiye'den Diyarbakır Barosu ve Malavi'den Theresa Kaçindamoto layık görüldü.
Uluslararası Hrant Dink Ödülü sahiplerini buldu

Hrant Dink Vakfı tarafından düzenlenen "Uluslararası Hrant Dink Ödülü"nün sahibi Diyarbakır Barosu ve Malavi'den Theresa Kaçindamoto oldu.

Vakıf tarafından Dink'in doğum günü olan 15 Eylül’de verilen ödüller bu yıl Kurban Bayramı nedeniyle bir hafta gecikmeli olarak Lütfü Kırdar Kongre Merkezinde sahiplerine takdim edildi.

Ödül töreninde konuşan Jüri Komitesi Başkanı Ahmet İnsel, Hrant Dink'in öldürülmesinin üzerinden neredeyse 10 yıl geçtiğini hatırlatarak, "Böylesi bir dönemde Hrant Dink Ödülü’nün anlam ve önemi artıyor. Şiddetten arınmış, adil ve özgür bir Türkiye ve dünya için mücadele edenlere selam olsun." dedi.

Törende insan hakları ve hukukun üstünlüğü için çalışan Diyarbakır Barosu adına Avukat Ahmet Özmen ve Afrika ülkelerinden Malavi'de çocukların insan ve eğitim hakları üzerine çalışan ve çocukların erken yaşlarda evlendirilmesine karşı mücadele veren Theresa Kaçindamoto'ya ödülleri verildi.

Törene, Dink'in eşi ve Uluslararası Hrant Dink Vakfı Başkanı Rakel Dink, ABD'nin Türkiye Büyükelçisi John Bass ve eşi Holly Holzer Bass, uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden Diyarbakır Barosu Başkanı Tahir Elçi'nin eşi Türkan Elçi, siyaset, medya ve sanat dünyasından davetliler katıldı.