Uluslararası Kent Araştırmaları Kongresi sona erdi

"Sürdürülebilir kentler ve yerel yönetimler" temasıyla Strazburg'da düzenlenen Uluslararası Kent Araştırmaları Kongresi sona erdi- 13 ülkeden yaklaşık 130 akademisyenin katılımıyla 77 bildirinin sunulduğu kongrede, belediye başkanlarının da katılımıyla ke
Uluslararası Kent Araştırmaları Kongresi sona erdi

STRAZBURG (AA) - Bu yıl üçüncüsü "Sürdürülebilir kentler ve yerel yönetimler" temasıyla Strazburg'da düzenlenen Uluslararası Kent Araştırmaları Kongresi sona erdi.

Anadolu Ajansının (AA) Global İletişim ortağı olduğu, kent alanında disiplinler arası diyaloğu ve bilgi alışverişini geliştirmeyi amaçlayan ve üç gün süren kongre, Kent Araştırmaları Enstitüsü, İdealkent (Kent Araştırmaları Dergisi), COJEP International, Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Dünya Teşkilatı (UCLG-MEWA) iş birliğinde yapıldı.

Kongrenin son gününde eski Trablus Belediye Başkanı ve Al Fayha Kentler Birliği Başkanı Dr. Nader Ghazal, "Entegre Kentsel Planlama ve Sürdürülebilir Kalkınma-Yerel Yönetimler ve Merkezi Yönetim Perspektifleri"ne ilişkin sunum yaptı.

13 ülkeden yaklaşık 130 akademisyenin katılımıyla 77 bildirinin sunulduğu kongrede, belediye başkanlarının da katılımıyla kentlerin ulaşımdan kimlik sorununa, yoksulluktan çevresel sorunlara kadar birçok önemli konuya ilişkin çözüm yolları masaya yatırıldı.

Ayrıca kongre kapsamında, kente ve kent halkına pozitif katkı sunan proje ve uygulamalara verilen Uluslararası İdealkent Ödülleri de sahiplerini buldu.

Kent Araştırmaları Enstitüsü Direktörü Emir Osmanoğlu, kongreye ilişkin AA muhabirine yaptığı açıklamada, kongrenin alanda çalışanların birbirleriyle fikir paylaşımı yaptığı, kamuoyunu güncel gelişmeler doğrultusunda bilimsel olarak bilgilendireceği bir platforma dönüştüğünü söyledi.

Kongrenin çok başarılı geçtiğini dile getiren Osmanoğlu, "Kongreye hem bildiri sunmak için gelen akademisyenler hem dinleyiciler tarafından 3 gün boyunca yoğun bir ilgi oldu. Belediye başkanları, uygulayıcılar ve akademisyenler bir arada kent sorunlarını tartışma imkanı buldu." diye konuştu.

Kongrenin, artık gelenekselleştiğine işaret eden Osmanoğlu, gelecek yıllarda da daha geniş katılımlarla devam edeceğini aktardı.

İdealkent Ödülleri'nin Avrupa Konsey Binası'nda düzenlendiğini hatırlatan Osmanoğlu, burada da konsey temsilcilerinin, bu ödülün kapsam ve kategori sayısının artırılması yönünde görüş bildirdiklerini söyledi.

Kongre çıktılarının gerek dijital platformda gerekse kitap olarak yayımlanacağını bildiren Osmanoğlu, "Her yeni gün beraberinde fırsatları getirdiği gibi sorunları da getiriyor. Bu kongre çalışmalarıyla her gün karşılaştığımız kent sorunlarını çözmek ve daha yaşanılabilir bir kent ortamı oluşturmak için elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz." ifadelerini kullandı.

Kaynak: