"Uluslararası Sinema ve Din Sempozyumu"

"Uluslararası Sinema ve Din Sempozyumu"

 Ensar Vakfı Değerler Eğitimi Merkezi ve Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi, ilki geçen yıl University of Nebraska Omaha tarafından ABD'de düzenlenen Uluslararası Sinema ve Din Sempozyumu'na ev sahipliği yapacak.

Vakıftan yapılan açıklamaya göre sempozyum, sinema ve din konusunda farkındalık oluşturmak, başta ilahiyat ve iletişim fakültelerindeki akademisyenler olmak üzere tüm sosyal bilimcileri bu alana dair fikir üretmeye teşvik etmek amacıyla 21-24 Mayıs'ta İstanbul'da düzenlenecek.

Sempozyum, teorik değerlendirmeler, saha araştırmaları ve uygulama örneklerine yer veren sunumlara açık olacak.

Her yıl farklı bir ülkede yapılması planlanan sempozyum, Marmara Üniversitesi ve Ensar Vakfı Değerler Eğitimi Merkezi'nin ev sahipliğinde Nebraska Omaha Üniveristesi'nin akademik katkısıyla gerçekleşecek. 

"Sinema ve din eğitimi", "Kur'an ayetlerinin sinemada kullanımı", "sinema ve tasavvuf", "sinema ve islamofobi" gibi çok geniş bir yelpazede konuların ele alınacağı sempozyuma alanında dünyaca ünlü akademisyenlerin yanı sıra sinema profesyonellerinin de katılımı bekleniyor. 

Özgün akademik çalışmaların yer alacağı sempozyumda bildiri sunacak katılımcılarının konaklama ve ulaşım giderleri organizasyon tarafından karşılanacak.

Türkiye'de alanında bir ilk olacak "Sinema ve Din Sempozyumu" için bildiri özetleri 6 Şubat'a kadar gönderilebilecek.