"Uluslararası Suç ve Ceza Film Festivali"nin Onur Ödülleri açıklandı

8. Uluslararası Suç ve Ceza Film Festivali'nde Derviş Zaim, İsmail Karadaş, Jak Şalom, ve David Nutt "Onur Ödülü" alacak
"Uluslararası Suç ve Ceza Film Festivali"nin Onur Ödülleri açıklandı

İSTANBUL (AA) - İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nin öncülüğünde düzenlenen 8. Uluslararası Suç ve Ceza Film Festivali'nde verilecek "Onur Ödülleri"nin sahipleri belli oldu.

Bu yıl 9 Kasım'da başlayacak festivalde, Derviş Zaim'e "Sinema Onur Ödülü", İsmail Karadaş'a "Sinema Emek Ödülü", Jak Şalom'a "Sinema Katkı Ödülü" ve David Nutt'a "Akademi Onur Ödülü" verilecek.

Suç, ceza ve adaletle ilgili sorunların sinema sanatındaki yansımasını kitlelere ulaştırmayı amaçlayan festival kapsamında yapılacak olan etkinliklerin içerisinde olan "Akademik Program"da "Madde ve Alkol Bağımlılığı" tartışılacak.

Kısa ve uzun metraj filmlerin sinemaseverlerle buluşacağı festivalde, hukuk, psikiyatri, sosyoloji ve politika alanlarında önemli isimler sempozyumlar, söyleşiler ve paneller yer alacak.

Sinema sanatı aracılığıyla hukuksal ve toplumsal sorunlarda uluslararası ölçekte farkındalık, iletişim, dayanışma ve işbirliğini artırma hedefiyle yola çıkan festival, 15 Kasım'da sona erecek.

Kaynak: