Ümit çocukları hayata bağlamaya devam ediyor

Konya’nın Seydişehir ilçesinde uzun süredir faaliyet gösteren Ümit Çocukları Derneği Üniversiteli gençlerin kurduğu engelsiz bilişim topluluğu ile birlikte düzenledikleri kampanyada aldıkları akülü sandalyeyi 2 yıldır yatağa bağımlı yaşayan Ali Erkmen’e h
Ümit çocukları hayata bağlamaya devam ediyor

İlçeye bağlı Dikilitaş Mahallesinde yaşayan ve 2 yıldan bu yana geçirdiği rahatsızlıktan dolayı yatağa bağımlı kalan ve dışarı çıkamayan 64 yaşındaki Ali Erkmen hediye edilen akülü sandalye ile artık yataktan kurtularak eskisi gibi arkadaşları ile sohbet etmeye gidebilecek.
Seydişehir Ümit Çocukları Derneği Başkanı Münevver Yalçınkaya, “Herkes bir engelli adayıdır sözümüzü vurgularcasına yıllarca dağlarda ekmeğini kazanan ama 2 yıldır yatağa bağımlı kalan, Dikilitaş da ikamet eden Ali Erkmen’nin evden çıkma, gezerek arkadaşlarıyla muhabbet etme isteğini gerçekleştirdik. 64 yaşında belden aşağısı hiçbir şekilde hareket etmeyen Ali Bey artık hayatla bağını kesmemeyi, yatağa bağımlı kalmamayı ve kendi başına dışarı çıkmayı istediğini bize iletti. Bizlerde Ümit Çocukları Derneği olarak ziyaretimizde şartlarının uygun olduğunu gördük ve üniversitemizde ki gençlerin kurduğu engelsiz bilişim topluluğu ile başlattığımız kampanya sonucuyla alınan 3 bin 500 TL değerindeki akülü sandalyeyi Ali Bey’e hediye ettik. Ayrıca kapak kampanyasından elde edilen gelirlerle de hizmetlerimiz devam edecektir. Emeği geçen üniversitemizde ki gençlerimiz ve tüm Seydişehirlilere teşekkür ediyor, şükranlarımızı sunuyoruz” dedi.