Ümmetin gençleri omuz omuza

İsrail askerleri tarafından gözleri bağlanarak gözaltına alındığı fotoğrafı tüm dünyanın konuştuğu 16 yaşındaki Filistinli Fevzi El-Cüneydi, Konya’ya geldi.
Ümmetin gençleri omuz omuza

Cüneydi, Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütülen “Güle Oynaya Camiye Gel” projesine katılan öğrencilerle de sabah namazında bir araya geldi.

Filistin'de ABD Başkanı Trump'ın Kudüs'ü "İsrail'in başkenti" olarak tanımasının ardından çıkan olaylarda direnişin sembolü olan Fevzi el-Cuneydi, Konya’ya geldi. Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay’ı makamında ziyaret eden 16 yaşındaki Cuneydi, Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği “Güle Oynaya Camiye Gel” projesi kapsamında Akşemsettin Mahallesi Kudüs Camii’nde Konyalı gençlerle buluştu. Sabah Namazından sonra ise Büyükşehir Belediyesi Keykavus Bilgehanesi’ni ziyaret ederek gençlerle sohbet etti.

4-1-3.png

“İSRAİL BENDEN KORKUYOR”

İsrail askerleri tarafından gözleri bağlı şekilde götürülürken çekilen fotoğrafıyla Kudüs direnişinin son sembol ismi olan Fevzi el-Cuneydi, “Güle Oynaya Camiye Gel” projesi kapsamında Kudüs Camii’nde gençlerle buluştu. Sabah Namazından önce Konyalı gençlerle sohbet eden Cuneydi, dünyaya sembol olan fotoğrafı hakkında, "Fotoğrafı gördüğümde gururlandım. Ben korkmuyorum fotoğrafta, İsrail korkuyor benden" diye konuştu. Öte yandan, Sabah Namazına katılımın çok yoğun olduğu görüldü.

“AKSA’DA OMUZ OMUZA NAMAZ KILALIM”

Mescid-i Aksa’nın öneminden bahseden Cuneydi, Aksa’nın sadece Filistinliler için değil, bütün İslam Alemi için çok önemli olduğuna değinerek şunları söyledi: “Burada birlikte aynı safta namaz kıldığımız gibi Mescid-i Aksa’da da birlikte namaz kılmayı diliyorum. Mescid-i Aksa’nın işgalden kurtulması için hepimize büyük sorumluluk düşüyor. Kudüs meselesi, çocuk, genç, yaşlı, kadın, erkek herkesin davasıdır. Bizler bugünün küçükleri, yarının büyükleriyiz. Özellikle Kudüs’le ilgili okumalar, araştırmalar yapmalıyız. Kudüs’ü tanımalı, sahiplenmeliyiz. İmkanı olan herkesin Kudüs’ü ziyaret etmesini öneririm” diye konuştu.

4-1-4.png

“BEN EV SAHİBİYİM, ONLAR HIRSIZ!”

Cuneydi daha sonra Konya Büyükşehir Belediyesi Keykavus Bilgehanesi’ni ziyaret etti. Gençler, Cuneydi’yi coşkulu bir şekilde karşılarken, ziyarette, Cuneydi’nin hikayesini konu alan bir sinevizyon gösterisi yapıldı. Sinevizyon gösterisinden sonra Konyalı gençlerle sohbet eden Cuneydi’ye, İsrail askerleri tarafından tartaklanarak gözaltına alındığı esnada korkup korkmadığını yönünde sorular soruldu. Gençlerin sorularını cevaplayan Cuneydi’nin verdiği cevaplar büyük alkış aldı. İsrail askerlerinden ve Siyonistlerden hiçbir zaman korkmadığını söyleyen Cuneydi, “Ben ev sahibiyim, onlar hırsız. Onlar işgalci konumundalar. Ben onlardan hiç korkmadım. O fotoğrafı gördüğüm anda gururlandım. Asıl onlar benden korkuyor” şeklinde görüş belirtti.

“ARAP LİDERLER ZİLLET İÇİNDE”

Türk halkının Filistin davasına duruşuna karşı büyük minnet duyduğunu ifade eden Cuneydi, Cumhurbaşkanı Erdoğan’la gerçekleştirdiği buluşmadan bahsederek, “Filistin davasına Tayyip Erdoğan’dan başka kimse sahip çıkmıyor. Bu durum, Arap liderler için büyük bir zillettir. Tayyip Erdoğan, her zaman bizim yanımızda tüm dünyaya karşı dimdik durmuştur. Bu tavrı için kendisine ve Türk halkına şükranlarımızı sunuyoruz” dedi. Filistin’in El Halil kentinde doğan Fevzi el- Cuneydi, kendi şehrinde de İsrail’in zulmüne maruz kaldıklarını belirterek, “Bu olumsuzluklar sebebiyle eğitim hayatımı yarıda bırakmak zorunda kaldım. Babamın sağlık sorunları nedeniyle zor durumdaydık. Babam, tedavi için Türkiye’ye gelecek” diye konuştu.

4-1-5.png

“HER ZAMAN FİLİSTİN’İN YANINDAYIZ”

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Kudüs direnişinin sembol ismi Fevzi El-Cuneydi’yi ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Konya’nın tüm kurum ve kuruluşları ile birlikte her zaman Filistin meselesine duyarlı bir şehir olduğunun altını çizdi. Başkan Altay, “Filistinli kardeşlerimizin hep yanında olduğumuzu bilmelerini isteriz. Gerçekten de Kudüs, anlatılması değil yaşanması gereken bir yer. Önemli olan oradaki kardeşlerimizle bir araya gelmek, onlarla birlikte olduğumuzu ifade edebilmek. Bence oraları ziyaret etmenin önemli bir faydası bu. Biliyoruz ki sizlerin dışarı çıkması çok zor. Ama sizler için dua eden ve kalpleri bir atan ümmet olduğumuzu belirtmemiz için ziyaretlerimizi de arttırmamız gerekiyor. Ziyaretimizde de gördük ki oradaki herkes birer kahraman ve en küçüğünden en büyüğüne kadar herkse bu mücadelenin içinde. Fevzi El Cüneydi kardeşimiz de gösterdiği kahramanlıkla simgeleşti ama onun bedeninde bütün Filistinlilerin onunla aynı yüreği taşıdığına eminiz” diye konuştu.

“TÜRKİYE’Yİ EVİ BİLİYOR”

Fevzi El Cuneydi’nin tercümanı olan Salih Zeki Keş ise, “Cuneydi Türkiye’de bulunmaktan oldukça mutlu. 6 ay önce İstanbul’u ve Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ı ziyaret etmişti. Türkiye2yi evi gibi görüyor. Konya’yı da çok beğendi. Filistin Davası’nı yalnız bırakmayan Konyalılar nezdinde, tüm Türk halkına şükranlarını sunuyor” ifadelerini kullandı.

SEYFULLAH KOYUNCU / YENİ HABER GAZETESİ