Ümraniye’de Model Birleşmiş Milletler konferansı başladı

Türkiye'nin dört bir yanından 300 öğrencinin katılımıyla düzenlenen Model Birleşmiş Milletler (MUN) konferansının açılışı Ümraniye Belediye Başkanı...
Ümraniye’de Model Birleşmiş Milletler konferansı başladı

Türkiye'nin dört bir yanından 300 öğrencinin katılımıyla düzenlenen Model Birleşmiş Milletler (MUN) konferansının açılışı Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can'ın katılımıyla gerçekleşti.

Birleşmiş Milletler toplantılarının içerik ve şekil olarak öğrenciler tarafından canlandırıldığı Model Birleşmiş Milletler (MUN) konferansının açılışı Ümraniye'de yapıldı. Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can'ın katılımıyla Nevzat Ayaz Anadolu Lisesinde açılışı yapılan konferansa Türkiye'nin dört bir yanından gelen 300 öğrenci katıldı. Öğrenciler konferans kapsamında Birleşmiş Milletler toplantılarında olduğu gibi kendileri için belirlenen ülkelerin birer delegesi olarak görev alacak ve konferans sonunda çıkan sonuç bildirgesini Birleşmiş Milletlere öneri niteliğinde gönderecekler.

"Müzakerelerdeki düşünceler BM'ye sonuç bildirisi olarak sunulacak"

Konferansın açılışından sonra açıklamalarda bulunan Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, "Birleşmiş Milletler'in programı çerçevesinde, sunulmak üzere çalışma yapmak üzere görevlendirildi. Bu programın adı Nevzat Ayaz Birleşmiş Milletler Modeli. Bu gençler 3 gün boyunca oturumlar halinde bazı konuları müzakere edecekler. Bu müzakereler sonucunda ortaya çıkacak düşünceleri Birleşmiş Milletlere sonuç bildirisi olarak sunacaklar. İnanıyorum ki Birleşmiş Milletler dünyanın dört bir tarafından gelen bu çalışmalardan bir gün mutlaka etkilenecekler" dedi.

"Haklının güçlü olduğu bir dünya düzeni kurulmazsa barışı kuramazsınız"

Dünyanın 5'ten büyük olduğunu söyleyen Başkan Hasan Can, "Bugün dünyada barışı tehdit eden unsurları ortadan kaldırmak ve savaşları durdurmak için kurulmuş olan Birleşmiş Milletler maalesef güvenliği sağlama konusundaki konsey dünyanın 5 güçlü devletinden oluşması sebebiyle, başkalarının söz sahibi olmaması sebebiyle, güçlünün haklı olduğu bir dünya düzeninin kurulmasını ortaya çıkardı. Halbuki güçlünün haklı değil, haklının güçlü olduğu bir dünya düzeni kurulmadığı sürece barışı kuramaz, savaşları durduramazsınız. İnanıyorum ki bu genç nesil bu duygularımızı düşüncelerimizi yeni kuşaklara yaymak ve Birleşmiş Milletlere göndermek suretiyle, seslerinin duyulacağını ve mutlaka bir gün bütün dünya devletlerinin hep beraber dünya 5'ten büyüktür dediğini bize gösterecektir" diye konuştu.

İHA