Umre kayıtlarına yoğun ilgi

Kutsal Topraklara yolculuk için Diyanet’in düzenlediği Umre programlarına kayıtlar bugün başlıyor. Özel firmalarda ise devam eden kayıtlarda yoğunluk yaşanıyor. Ekim ve Kasım kayıtlara yoğun ilgi olduğunu söyleyen Hilkat Turizm İşletme Sahibi Ahmet Demir, “Bu sene yoğun bir sezon geçireceğimizi ümit ediyoruz” dedi.
Umre kayıtlarına yoğun ilgi

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından açıklanan bilgilere göre; 2019-2020 yılı umre programları belirlendi. Öğrenciler, öğretmen ve velilere yönelik hazırlanan umre programı da dikkat çekiyor. İbadetlerini yerine getirmek isteyen vatandaşlar, programlar dahilinde ücretlerini yatırarak il ve ilçe müftülükleri aracılığıyla kayıt yaptırabilir. Diyanet aracılığıyla umre ziyareti yapmak üzere kutsal topraklara gitmek isteyenler için kayıtlar bugün başlayacak. Diyanet İşleri Başkanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre, 2019-2020 yılı umre programları belirlendi. Konaklama türlerine göre "otel", "yürüme mesafeli", "servisli" tipler için 7, 11, 14, 15, 20 ve 25 günlük umre programları düzenlendi. Öğrenciler, öğretmenler ve velilere yönelik de birinci dönem ara tatili için 8 günlük umre programı hazırlandı. Umre turlarına katılmak isteyenler, Başkanlığın internet sitesinde yer alan programlar dahilinde ücretlerini yatırarak, il ve ilçe müftülükleri aracılığıyla kayıtlarını yaptırabilecek. Diyanet İşleri Başkanlığı vasıtasıyla umre için kutsal topraklara gidecek ilk kafile, 15 Eylül'de yola çıkacak.

ek-fotolar-2.jpg

EKİM VE KASIM TURLARINDA YOĞUNLUK

Özel firmalarda uzun süredir devam eden umre kayıtlarında ise yoğunluk yaşanıyor. 2 yıldır Aziziye Caddesi’nde Hac, Umre ve yurtiçi kültür turları hizmeti verdiklerini dile getiren Hilkat Turizm İşletme Sahibi Ahmet Demir, “İlk umre turumuz 18 Ekim’de başlıyor. Her ay 15-25 günlük Ramazan Ayı’na kadar programlarımız olmaktadır. Hilkat Turizm olarak kayıtlarımız devam etmektedir. Ekim ve Kasım kayıtlarımızda yoğunluk bulunmaktadır. Misafirlerimizin konaklayacakları oteller sabittir. Mekke’de Anwar Al Aseel Hotel’de, Medine’de ise Rehab Al- Masi Hotel’de misafirlerimiz konaklayacaklardır. İyi bir sezon geçeceğini düşünüyoruz. Umre turu fiyatlarımız olabildiğince ekonomiktir. 15 günlük umremiz 850 ila 950 dolar arasında, 25 günlük umreler ise 950 dolar ila 1050 dolar arasındadır. Ramazan ayına kadar da fiyatlarımız bu şekilde olacaktır. Vade farksız taksit imkanlarımız da bulunmaktadır. Kayıtlarımız güzel gidiyor. Bu sene yoğun bir sezon geçireceğimizi umut ediyoruz” ifadelerini kullandı.

ahmet-demir-hilkat-turizm.jpg

KONFORLU OTELLERDE SAĞLIKLI HİZMET

Otel tercihlerinde kalite ve hijyene önem verdiklerini belirten Ahmet Demir, “Otel seçimlerimizde gerçekten misafirlerimizin rahat edebileceği yerleri tercih etmekteyiz. Hem Mekke’de hem de Medine’de 4 yıldızlı otellerle çalışmaktayız. Yemeklerde de restoranlarımızı ayırmaktayız. Diğer firmalardan farklı bir yerde yemek ikramlarımızı gerçekleştiriyoruz. Hilkat Turizm’in yolcularına ait restoranlarda yemekler ikram edilmektedir. Çok yakın zamanda Hilkat Turizm yolcuları Hac vazifelerini tamamlayıp şehrimize döndü ve onlar da aynı şeyi söyledi. Evimizde her zaman yiyemediğimiz yemekler ikram edildi diyerek teşekkür ettiler. Hem lezzetli, hem sağlıklı hem de kaliteli yemekleri misafirlerimize sunmaktayız. İnsanlar dışarıdan yemek arayışına girmeden umre süreleri boyunca 3 öğün firmamız hizmetinde yemeklerini tüketebilirler. Çoğu firmalar 2 öğün verirken bizler 3 öğün yemek ikramımız bulunmaktadır” şeklinde konuştu.

ek-fotolar-1.jpg

ERKEK VE KADINLARA ÖZEL REHBERLER

Hem erkekler hem de kadınlar için ayrı ayrı rehberlerinin bulunduğunu ve Konya’dan itibaren Umre organizasyonu sonuna kadar misafirlere eşlik ettiklerini söyleyen Ahmet Demir, “Mekke’de ve Medine’de profesyonel rehberlerimiz eşliğinde Hac ve Umre görevleri tamamlanmaktadır. Konya’dan çıkışta hem erkek hem de bayan hocalarımız buradan itibaren yolcularımıza eşlik etmekte ve ibadetleri boyunca yanlarında bulunarak rehberlik hizmeti sunmaktadırlar. Tüm umrecilere ibadet şuurunda güzel bir umre yapmayı diliyoruz. Allah herkesin ibadetini, umresini kabul etsin. Bu süreçte yardımcı olabilmek için herkesi Hilkat Turizm’e bekliyoruz” dedi.

HÜSEYİN KOYUNCUOĞLU / YENİ HABER GAZETESİ