'Umudun ve Barışın Ana Şehri Kilis' filmiyle yaşanan dram anlatıldı

Kilis Belediyesince hazırlanan, Suriye'de 5 yıldır devam eden dramın anlatıldığı "Umudun ve Barışın Ana Şehri Kilis" isimli kısa film, Türk ve dünya kamuoyunun dikkati çekiyor.
'Umudun ve Barışın Ana Şehri Kilis' filmiyle yaşanan dram anlatıldı

Kilis Belediye Başkanı Hasan Kara, "Umudun ve Barışın Ana Şehri Kilis" isimli tanıtım filmini, Suriye'deki insanlık dramına, özellikle çocuk ve kadınlara dikkat çekmek amacıyla hazırladıklarını belirtti.

Kilis Belediyesince hazırlanan, Suriye'de iç savaş nedeniyle 5 yıldan bu yana süren dram ve bu drama sessiz kalmayan Türkiye ve Kilis halkının duyarlılığının anlatıldığı film, Türk ve dünya kamuoyunun dikkatini çekiyor.

Başbakanlık Tanıtma Fonu’nun katkılarıyla çekimleri yapılan filmle, Suriye’de yaşanan dramın, Türkiye'nin ve Kilis'in bu noktada sergilediği tavrın Türk ve dünya kamuoyuna duyurulması hedeflendi.

"İç savaştan en çok kadınların ve çocukların etkileniyor"

Kilis Belediye Başkanı Kara, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Suriye'de 5 yıldan fazladır dünyanın en büyük insanlık dramının yaşandığına işaret etti.

İç savaştan en çok kadınların ve çocukların etkilendiğine dikkati çeken Kara, Suriyelilerin kendi ülkelerini terk etmek zorunda kalarak Türkiye'ye sığındığını anımsattı. 

Kilis’in kendi nüfusundan fazla Suriyeli misafire ev sahipliği yaptığını dile getiren Kara, Suriyelilere sığınmacı veya mülteci demediklerini, onlara misafir olarak kabul ettiklerini vurguladı.

Suriye'de yaşanan insanlık dramında özellikle anne ve çocuk boyutuna dikkat çekmek amacıyla reklam filmi hazırladıklarını aktaran Kara, şunları kaydetti.

"Kilis'te nüfusumuzdan fazla Suriyeli misafirimiz var. 93 bin 300 yerli halkımız olmasına karşın yaklaşık 135 bin Suriyeli misafir kardeşimiz var. Buradaki temel gayemiz Suriye'deki insanlık dramına özellikle çocuk açısından ve işin en mağdurları olan kadınlara dikkat çekmek. Ayını zamanda bu dram yaşanırken de Kilis'in dünya tarihi kurulduğundan bu yana yapılmamış, görülmemiş bir fedakarlığı yaptığını, bunu severek, isteyerek, içten gelerek yaptığını, misafir muamelesini göstermekti. Özellikle Kilis’in fedakarlığını, Türkiye'nin fedakarlığını ve devlet kurumlarının fedakarlığını göstermek istedik." 

Suriye'deki dram küçük kız üzerinden anlatılıyor 

Umudun ve barışın "Ana Şehri" Kilis filminde, Suriyelilerin yaşadığı acılar, annesini kaybeden küçük bir Suriyeli kız çocuğu üzerinden anlatılıyor.

Filmde Halep'te bir bombardımanda annesini kaybeden küçük kızın, Suriyeli bir kafileyle geldiği Kilis’te, Kilisli bir kadını ölen annesine benzetmesi işleniyor.

Kadının annesi olmadığını anlayınca küçük kızın hayal kırıklığı yaşadığı reklam filminde, Kilisli kadının küçük kıza gerçek annesi gibi kucak açmasıyla Kilis'in ve Kilislilerin Suriyelilere gösterdiği şefkat etkili bir dille izleyiciye aktarılıyor.