Ali Küçükceran

Ali Küçükceran

UMUT VERDİ

UMUT VERDİ

Torku Konyaspor ile Beşiktaş arasındaki mücadelede taraftarlar seyir zevki yüksek bir karşılaşma izledi. Torku Konyaspor taraftarı gene stadı doldurdu. Bu sezon boş tribünler görmeye alışan futbol severlerin bu tablodan oldukça memnun kaldıkları düşüncesindeyim.

 Maça iyi başlayan taraf yeşil beyazlılardı. Güçlü rakibini ilk on beş dakika boyunca kendi sahasına hapseden Torku Konyaspor bu futboluyla galibiyeti ne kadar çok istediğini gösterdi. Yanlış bir faul kararından sonra gelen sürpriz bir golle geriye düşen Aykut Kocaman'ın öğrencileri Galatasaray maçında olduğu gibi oyundan düşmedi.

Ikinci yarı başlamadan önce Torku Konyaspor'un beraberliği yakalama çabasına girişeceğini tahmin ediyordum ama açıkçası bu kadar çok topa sahip olacağını düşünmemiştim. Beşiktaş gibi bu sezon pozitif futbolu en iyi oynayan takımların başında gelen bir ekibe karşı basan, isabetli pas yapan, oyunu rakip sahaya yıkan, şut atan bir Torku Konyaspor, yeşil beyaz renklere gönül veren herkesi mutlu etti.

Sahada son iki haftadaki sonuçlardan ders çıkaran ve hatalarını düzelten bir takım izledik. Tabi ki bunda Aykut  Kocaman'ı kutlamak gerekir. O kötü futbol ve sonuçlardan sonra teşhisi doğru koyarak gene doğru hamleler yapması böyle bir futbolun ortaya konmasında büyük bir etken.

Futbolcu performanslarında kötü diye söyleyebileceğim bir isim yoktu. Djalma şans verildiği takdirde hücum yollarında ne kadar etkili olabileceğini gösterdi. Tabi ki burada Mehmet Güven'in füzesinden bahsetmeden geçemeyeceğim. O şut gol olsaydı hiç kuşkusuz yılın gölün aday olurdu.

Bu maçta pozitif futbol ortaya koyan, isabetli pas yapan, şut atan bir Torku Konyaspor izledik. Yeşil beyazlılar beraberliği de bulabilirdi fakat olmadı. Yeşil beyazlılar bu maçtan yenik ayrılsa da umut verdi.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Ali Küçükceran Arşivi
SON YAZILAR