Ünal Aysal'a ceza!

Basketbol Federasyonu (TBF) Disiplin Kurulu, Galatasaray Kulübü Başkanı Ünal Aysal ve yönetim kurulu üyeleri Mehmet Karlı ile Necati Demirkol'a, 45 gün hak mahrumiyeti ve 15'er bin TL para cezası verdi.
Ünal Aysal'a ceza!

Aysal ve yöneticiler, Galatasaray'ın geçen sezon Fenerbahçe Ülker'le deplasmanda oynaması gereken Beko Basketbol Ligi final serisi son maçına çıkmaması nedeniyle bu cezayı aldı.

Basketbol Federasyonu'ndan yapılan açıklamada, "Mesnedi olmayan şekilde TBF mensuplarına yapılan suçlamalar ve neticesinde sportmenliğe aykırı olarak verilen demeç ve yayınlara sebep olarak, basketbol sporunun yayılmasına ve olumlu şekilde ilgi görmesini engelleyen eylem ve demeçleri nedeniyle Disiplin Yönergesinin 11.3, 11.6 ve 18. maddeleri gereğince Kulüp Başkanı Ünal Aysal ile Yönetim Kurulu Üyeleri Mehmet Karlı ve Necati Demirkol'un ayrı ayrı 30'ar gün hak mahrumiyeti cezası ve 10 biner TL para cezası ile tecziyelerine, cezanın, eylemin neticelerinin ülke basketbolüne bıraktığı olumsuz izler nedeniyle takdiren 14. madde gereğince ½ oranında arttırılarak neticeten Galatasaray Spor Kulübü Başkanı Ünal Aysal ile Yönetim Kurulu Üyeleri Mehmet Karlı ve Necati Demirkol'un ayrı ayrı 45'er gün hak mahrumiyeti cezası ve 15'er bin TL para cezası ile tecziyelerine karar verilmiştir" denildi.