UNICEF: Her 10 çocuk sığınmacıdan 9'u refakatsiz

UNICEF, bu yıl Kuzey Afrika üzerinden İtalya ve Avrupa'ya ulaşan göçmen ve sığınmacı her 10 çocuktan 9'unun refakatsiz olduğunu açıkladı.
UNICEF: Her 10 çocuk sığınmacıdan 9'u refakatsiz

Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF), bu yıl Kuzey Afrika üzerinden İtalya ve Avrupa'ya ulaşan göçmen ve sığınmacı her 10 çocuktan 9'unun refakatsiz olduğunu açıkladı. 

UNICEF'in raporuna göre, Kuzey Afrika üzerinden İtalya'ya gelen refakatsiz çocuk sığınmacıların sayısı 2016'ın ilk beş ayında geçen yıla oranla iki kat arttı ve 7 bin 9'a çıktı.

Bu yıl Kuzey Afrika üzerinden İtalya ve Avrupa'ya ulaşan göçmen ve sığınmacı her 10 çocuktan 9'u ise refakatsiz ve bunların çoğunu Sahra Altı Afrika ülkeleri ve Mısır'dan gelen çocuk sığınmacılar oluşturuyor.

Refakatsiz çocuk sığınmacıların insan kaçakçılarına güvenmek zorunda olduğu ve onların istismarına maruz kaldığı belirtilen raporda, insan kaçakçılarına para ödeyebilmek için çalışmak zorunda bırakılan çocuklara insan tacirleri tarafından şiddet uygulandığı, kaçmak isteyen çocukların ise öldürüldüğü ifade edildi.

Bazı çocukların ise cinsel istismara uğradığı ve Libya'da fuhuşa zorlandığı kaydedilen raporda, tecavüze uğrayan bazı kız çocuklarının ise İtalya'ya hamile bir şekilde ulaştıkları belirtildi.

Raporda, Akdeniz'i geçerek Avrupa'ya ulaşan çocukların sayısının buz dağının görünen kısmı olduğuna dikkat çekilerek, yazın gelmesi ve havaların ısınmasıyla bu rakamın daha da artacağı uyarısında bulunuldu.