Üniversite öğrencileri okulun bahçe duvarlarını süsledi

Üniversite öğrencileri okulun bahçe duvarlarını süsledi

Konya’nın Beyşehir ilçesinde turizm eğitimi alan üniversite öğrencileri kendilerine önderlik eden ev hanımı rapido boya sanatçısı Meral Akgöz’le birlikte okul bahçesindeki duvarları boyayarak ilçenin tarihi ve turizm değerlerini ön plana çıkaran çeşitli motiflerle süsledi. 

 

Selçuk Üniversitesi (SÜ) Beyşehir Ali Akkanat Turizm Fakültesi’nde öğrenim gören bir grup üniversite öğrencisi, okulda görev yapan Dekan Yardımcısı Yrd.Doç.Dr.Erkan Akgöz’ün rapido sanatçısı olan evhanımı eşi Meral Akgöz’le birlikte okul bahçesinin dış duvarlarını boyadı.

universite-ogrencileri-okulun-bahce-duvarlarini-susledi2.jpg

Turizm Fakültesi Dekan Yardımcısı Yrd.Doç.Dr.Erkan Akgöz yaptığı açıklamada, fakülteye ait bahçenin virane görünümlü 72 metrekarelik duvarının sosyal sorumluluk projesi kapsamında yürütülen boyama ve süsleme çalışmalarının ardından güzel bir görüntüye kavuştuğunu söyledi.

universite-ogrencileri-okulun-bahce-duvarlarini-susledi3.jpg

Çalışmaya katılan bu sanata ilgi duyan öğrencilerinin, eşiyle birlikte örnek bir çalışmaya imza attığını ifade eden Akgöz, şunları kaydetti; “Resim için uygun bir ortam ve düz zemin olmamasına rağmen ortaya çıkan bu görüntüler, görenlerin de beğenisini kazandı. Çalışma çerçevesinde, duvarlar akrilik boya ile Beyşehir’in tarih ve turizm değerleri olan tarihi Eşrefoğlu Camisi, Kubadabad Sarayı, Taşköprü ve semazen resimleriyle boyandı. Turizm eğitimi alan öğrencilerimiz eşimle birlikte okul bahçemizin duvarlarını, ilçemizin turizm değerlerini simgeleyen motiflere bezedi. Tamamen amatör bir ruhla yapılan çalışmanın hiçbir yerinde baskı ve şablon kullanılmaması da faaliyete ayrı bir değer katıyor. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.”

universite-ogrencileri-okulun-bahce-duvarlarini-susledi.jpg