Üniversite öğrencilerinden "yürekleri ısıtan" yardım

Dünyanın farklı ülkelerinden gelerek Edirne'de eğitim gören öğrenciler, Suriye'deki kamplarda yaşayanlar ve Edirne'deki ihtiyaç sahipleri için kışlık ürünler örüyor- Trakya Uluslararası Öğrenci Derneği Başkanı Çalışkan:- "Burada hazırlanan ürünler hem Sur
Üniversite öğrencilerinden "yürekleri ısıtan" yardım

EDİRNE (AA) - Akademik eğitim için farklı ülkelerden Edirne'ye gelen kız öğrenciler, kamplarda kalan Suriyeli ailelerin çocukları ve Edirne'deki ihtiyaç sahipleri için bere, atkı ve eldiven gibi kışlık ürünler örüyor.

Trakya Uluslararası Öğrenci Derneği üyesi kız öğrenciler, İHH İnsani Yardım Vakfı'nın, "Kış Üşütüyor Biz Isıtıyoruz" kampanyasına destek oluyor.

Derneğin Kadın Komisyonu Başkanı Nahide Demir'in evinde, derslerinden arta kalan zamanlarda bir araya gelen öğrenciler, zor şartlar altında yaşam mücadelesi veren çocukların kışı daha sıcak geçirmesi için el emeği göz nuru ürünler hazırlıyor.

Trakya Uluslararası Öğrenci Derneği Başkanı Hakan Çalışkan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ihtiyaç sahibi çocuklar için kışlık ürünler örerek farkındalık oluşturmak ve onların yalnız olmadığını göstermek istediklerini söyledi.

Öğrencilerin anlamlı bir etkinlik gerçekleştirdiğini belirten Çalışkan, şunları kaydetti:

"Dünyanın farklı ülkelerinden kentimize eğitim için gelen öğrenciler, derneğimiz öncülüğünde buluştu. Kadın komisyonu başkanımızın evinde derslerinden kalan zamanlarda 'Kış Üşütüyor Biz Isıtıyoruz' kampanyasına destek vermek için örgü örüyorlar. Burada hazırlanan ürünler hem Suriye'deki kamplarda yaşayan muhtaç ailelere hem kentimizdeki ihtiyaç sahibi çocuklara ulaştırılacak. Öğrenciler, onları ısıtmak için adeta seferber oldular. Uluslararası öğrencilerimiz bizim misafirlerimiz. Onlar da kendilerine kucak açan halka ve ihtiyaç sahiplerine destek olmak için ellerinden geleni yapıyorlar. Bir farkındalık oluşması açısından önemli bir davranış. Tüm öğrenci kardeşlerime tek tek teşekkür ediyorum."

- "Kardeşlerimizin sıcacık kalplerine umut olmak istiyoruz"

Trakya Uluslararası Öğrenci Derneği Kadın Komisyonu Başkanı Nahide Demir, kampanyaya kentte yaşayan vatandaşların da destek olabileceğini ifade etti.

Öğrencilerin özveriyle çalıştıklarını dile getiren Demir, "Toplumumuzda bir farkındalık oluşturmak için öğrenci kardeşlerimizle boş zamanlarında bir araya geliyoruz ve ilmek ilmek mutluluk örüyoruz. Yardıma ihtiyaç duyan kardeşlerimizin sıcacık kalplerine bir umut olmak istiyoruz. El emeğimizi ortaya koyarak ortaya güzel ürünler çıkarıyoruz. İnşallah bu kışı sıcak geçirmelerine bir katkımız olur. Örgü kampanyasına herkesi destek vermeye davet ediyoruz." diye konuştu.

Batı Trakya'dan gelen TÜ İlahiyat Fakültesi öğrencisi Büşra Kuru ise her zaman ihtiyaç sahibi insanların yanlarında olmaya çalıştıklarını söyledi.

Derslerinden kalan zamanlarda örgü ördüklerini ifade eden Kuru, "Biz burada eğitim görürken her konuda yardım görüyoruz. Biz de yurt dışından gelen öğrenciler olarak ihtiyaç sahibi çocuklara elimizden gelen desteği vermek ve onların kışı sıcak geçirmesini sağlamak için örgü örüyoruz. Güzel bir amaç için toplandık." dedi.

Makedonya'nın Gostivar kentinden gelen Melek Rahimi ise güzel bir etkinlik yaptıklarını belirterek, "İhtiyaç sahibi kardeşlerimiz için el emeği göz nuru bir şeyler yapmaya çalışıyoruz. Umut ediyorum ortaya güzel şeyler çıkaracağız." diye konuştu.

Kaynak: