Üniversiteli gençlerden huzurevi ziyareti

Hayata geçirdikleri etkinliklerle farkındalık yaratmaya devam devam eden ve Selçuk Üniversitesinin en aktif topluluklarından olan Genç Tema Topluluğu İsmail Işık Huzurevi ve Yatalak Yaşlılar Rehabilitasyon Merkezini ziyaret etti
Üniversiteli gençlerden huzurevi ziyareti

Her yıl düzenli olarak bu etkinliği gerçekleştirdiklerini söyleyen Genç Tema Topluluğu Başkanı Mehmet Emin Yıldırım, yıl içerisinde bir çok etkinlik yaptıkları için huzurevi ziyaretini yılda 1 defa gerçekleştirdiklerini söyledi. Huzurevi ziyaretlerinin genellikle buruk geçtiğini söyleyen Yıldırım,’’ Gençler olarak yaşlanmayı pek aklımıza getirmediğimiz için huzurevine gitmek hayatin başka bir yönünü bize gösteriyor. Herkes kendisinden bir şeyler bulabiliyor. Huzurevinde kalanların dile getirdiği herhangi bir sıkıntısı yok. Onlar için yaşıtlarıyla vakit geçirmek, onları anlayan birileriyle sohbet etmek iyi geliyor. Etkinliğe huzurevi yönetimi tarafından belirtilen sayı doğrultusunda 20 kişi katıldı. Sıradaki etkinliklerimiz ise termik santral konferans ve geçen yıl düzenlediğimiz dilek ağacı projesi kapsamında yine bir köy okulu boyamayı planlıyoruz. Daha öncede belirttiğimiz gibi herhangi bir sikayetleri yok. Orda ki bir teyzemin de dedigi gibi evde tek başıma yasamak daha zor, burda yemek, bulasik, evle uğraşma derdi yok. Her şeyi buradakiler yapıyor’’ şeklinde konuştu. 

Yaşlılar en değerli varlıklarımızdır

Huzurevi yöneticilerinin son derece ilgi gösterdiklerini ifade eden Mehmet Emin Yıldırım,’’ Yöneticiler ilgili olmasa kalanlar memnun olmazdi diye düşünüyorum. Her insan için değişik mana ve önem ifade eden yaşlılık, hayatın çok özel bir dönemidir. Yaşlılarımız dün ile bugün arasında köprü kuran, kültürümüzü ve değerlerimizi yarınlara taşımamızı sağlayan en değerli varlıklarımızdır. Yaşlılık dönemi itibar gerektirmektedir. Bu aynı zamanda bir minnet borcudur. Yaşlı bireylerin toplumla bütünleşmesi, daha aktif olması ve yaşama bağlı kılınmaları gerekir. Bizleri bugünlere ve geleceğe hazırlayan yaşlılarımız için hayatı kolaylaştırmak ve kimseye muhtaç olmadan yaşamalarını sağlamak en önemli görevlerimiz arasındadır. Her insan için değişik mana ve önem ifade eden yaşlılık, hayatın çok özel bir dönemidir. Yaşlılarımız dün ile bugün arasında köprü kuran, kültürümüzü ve değerlerimizi yarınlara taşımamızı sağlayan en değerli varlıklarımızdır. Yaşlılık dönemi itibar gerektirmektedir bu aynı zamanda bir minnet borcudur. Yaşlı bireylerin toplumla bütünleşmesi, daha aktif olması ve yaşama bağlı kılınmaları gerekir. Yaşam alanlari tüm ayrıntılarıyla düşünülmüş. Huzurevinde çalışan tüm yetkililere  Genç TEMA Toplulugu olarak teşekkür ederiz’’ diyerek sözlerini noktaladı.

10357252_10152870049424629_8102355751644119815_n.jpg

YUSUF KARAKAŞ / YENİ HABER