Üniversitelilerden köy okulundaki öğrencilere kırtasiye yardımı

Çukurova Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde okuyan bir grup öğrenci, "Köy okullarına destek" projesi kapsamında Siverek İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne...
Üniversitelilerden köy okulundaki öğrencilere kırtasiye yardımı

Çukurova Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde okuyan bir grup öğrenci, "Köy okullarına destek" projesi kapsamında Siverek İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bağlı Ekili İlkokulu'nda okuyan 380 öğrenciye kırtasiye yardımında bulundu.

Sabah erken saatlerde ilçe merkezine ulaşan ekibi İlçe Milli Eğitim Müdürü Nuri Kapanoğlu karşıladı. Kapanoğlu ile beraber öğrenciler yanlarında getirdikleri yardım kolileriyle kırsal mahalleye hareket etti.

Öğle saatlerinde köy okuluna ulaşan hukuk fakültesi öğrencilerini okul bahçesinde öğrenciler sevinçle karşıladı. Üniversite öğrencileri de yanlarında getirdikleri ve içlerinde kalem, defter, boya, silgi, açacak, hikaye kitapları bulunan paketleri öğrencilere dağıttı. Uzun süre öğrencilerle ilgilenip, sohbet eden üniversite öğrencileri, ilkokul öğrencilerine mini bir konser verdi. Öğrenciler de alkışlarla konsere eşlik etti. Minik öğrenciler, kendi yaptıkları ve üzerilerinde notlar bulunan resimleri üniversiteli büyüklerine hediye ederek, teşekkür etti.

Kırtasiye dağıtımı sonrasında, köylüler tarafından misafir öğrenciler için hazırlanan köy sofrası yemeğinde hep beraber yemek yendi. Üniversite öğrencileri, daha sonra Adana'ya dönmek için köyden ayrıldı.

Yardım çalışmalarıyla ilgili açıklamalarda bulunan grup sözcüsü Hakan Kurağ; "Bundan iki hafta önce Ekili İlköğretim Okulu'ndan bir hocamız bizimle iletişime geçti ve köyde okuyan öğrencilerin kırtasiye malzemesine ihtiyaçları olduğunu belirtti, bizler de Çukurova Üniversitesi Hukuk Fakültesi öğrencileri olarak, "Köy okullarına destek" projesi başlattık. Hedeflediğimiz 250 öğrenci için kırtasiyeydi, çalışma sürecinde 380 öğrenci için kırtasiye malzemesi topladık. Bugün de 17 kişilik bir ekiple Ekili İlkokulumuza geldik, arkadaşlarla beraber öğrencilerin hediyelerini dağıttık. Öğrencilerle sohbet ederek, eğitimin önemini anlattık. Buradan desteklerinden dolayı İlçe Milli Eğitim Müdürü Nuri Kapanoğlu'na, bize araç desteğinde bulunan Seyhan Belediyesine ve katkısı bulunan herkese teşekkür ediyorum" dedi

İlçe Milli Eğitim Müdürü Nuri Kapanoğlu da yaptıkları kırtasiye yardımından dolayı tüm Üniversiteli öğrencilere teşekkür etti.

İHA