Üniversitelilerden öğrencilere gönüllü eğitim desteği

Ondokuz Mayıs Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Matematik Bölümü öğrencileri, Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından hayata geçirilen "Bana bir rakam öğretir misin?" projesi kapsamında gençlik merkezindeki 200 çocuğa tecrübelerini aktarıyor, derslerine ya
Üniversitelilerden öğrencilere gönüllü eğitim desteği

SAMSUN (AA) - Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından hayata geçirilen "Bana bir rakam öğretir misin?" projesi kapsamında üniversite öğrencileri, ilk ve ortaöğretim öğrencilerine gönüllü eğitim desteği veriyor.

Ondokuz Mayıs Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Matematik Bölümü öğrencileri, proje kapsamında İlkadım Gençlik Merkezi'ndeki 200 çocuğun derslerinde yardımcı oluyor.

Üniversite öğrencileri, gençlik merkezindeki çocuklarla matematik sorularını birlikte çözüp onlara rehberlik ediyor.

Ondokuz Mayıs Üniversitesi Matematik Bölümü 3. sınıf öğrencisi Sema Şirin Yıldırım, AA muhabirine yaptığı açıklamada, projenin bir parçası olmaktan mutluluk duyduğunu söyledi.

Gençlik merkezindeki öğrencilere eğitim desteği verdiklerini anlatan Yıldırım, "Haftanın her günü belirli saatlerde gönüllü olarak buradaki kardeşlerimizin derslerine yardımcı olmaya çalışıyoruz. Bu dersler bizleri de geleceğe hazırlıyor. Bizim için de tecrübe oluyor." dedi.

Matematik Bölümü 4. sınıf öğrencisi Fatih Çiçek ise çocukların derslerine yardımcı olmaktan mutluluk duyduğunu dile getirerek, "Çocukların derslerine yardımcı olabiliyorsak, ne mutlu bize. Bize aracı olanlara da teşekkür ediyoruz. Güzel bir hizmet yapılıyor." ifadesini kullandı.

Çocuklar da kendilerine destek veren üniversite öğrencisi ağabeylerine teşekkür etti.


Kaynak: