Ünlü finansçılardan Türkiye itirafı

Uluslararası finans uzmanları Türkiye ile ilgili itirafta bulundu: Türkiye'yi eksik değerlendirdik
Ünlü finansçılardan Türkiye itirafı

Uluslararası finans kuruluşları ve kredi derecelendirme kuruluşları Türkiye'nin bu yıl için ekonomik büyüme öngörülerini özellikle yılın ilk yarısı ardından yukarı yönlü revize etmeye başlarken, finans uzmanı Timothy Ash, "Türkiye'yi hepimiz eksik değerlendirdik" dedi.

TÜRKİYE'Yİ EKSİK DEĞERLENDİRDİK

"Bence son 18 ay içinde Türkiye ekonomisinin dayanıklılığını hepimiz eksik değerlendirdik" diyen Ash, Türkiye'nin son zamanlarda bazı sosyal gerilimlere, kur oynaklığına ve politika daralmasına karşın öngörüler üzerinde büyüme performansı olduğunu belirtti.

Toronto Dominion Securities Gelişmekte Olan Ekonomiler Ekonomisti Cristian Maggio ise "Türkiye'deki büyümenin gerektiğinin altında tahmin edildiği düşüncelerine katılıyorum. Reyting kuruluşları büyümeyi azaltabilecek bazı kritik konuları öne çıkardılar. Fakat piyasada hemen herkes Türkiye'nin 2014 büyümesini eksik tahmin etti. Buna kendimi de dahil ediyorum" diye konuştu.

Maggio, Toronto Dominion Securities'in de Türkiye'nin büyümesini yukarı yönlü revize ettiğini belirterek, "Ben de birkaç ay önce Türkiye için bu yılki ekonomik büyüme beklentimi yüzde 3'ün biraz altına, gelecek yıl için de yüzde 3,5'e revize ettim" dedi.

Daha önce Türkiye'nin ekonomik büyümesine ilişkin "karamsar beklentilerin" daha çok Türkiye'nin yüksek faiz ortamından kaynaklandığını, Merkez Bankası'nın faiz indirimlerine devam edebileceğini işaret etmesinin büyüme oranlarını da yukarı yönlü revize etmeyi gerektirdiğini vurguladı.