Ünlü isimler de Yenikapı'daki mitinge katıldı

Sanat ve spor camiasından ünlü isimler de Yenikapı'da gerçekleştirilen Demokrasi ve Şehitler Mitingi'ne katıldı.
Ünlü isimler de Yenikapı'daki mitinge katıldı

Cumhurbaşkanlığı himayesinde, İstanbul Valiliği ve Büyükşehir Belediyesi desteğiyle Yenikapı Miting Alanı'nda düzenlenen "Demokrasi ve Şehitler Mitingi"ne sanatçılar da yoğun katılım gösterdi.

Kenan İmirzalıoğlu, Kıvanç Tatlıtuğ, Zafer Algöz, Yılmaz Erdoğan, Kenan Doğulu, Yavuz Bingöl, Özcan Deniz, Demet Akbağ'ın da aralarında bulunduğu çok sayıda sanatçı, Yenikapı'daki mitin alanına gelerek Demokrasi ve Şehitler Mitingi'ne katıldı. 

Kenan İmirzalıoğlu: Bu necip millet bütün dünyaya bir kez daha ne olduğunu gösterdi

Kenan İmirzalıoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, duygulu bir güne tanıklık etmekten mutluluk duyduğunu ifade ederek, "Bu necip millet bütün dünyaya bir kez daha ne olduğunu gösterdi. Belki kendimiz bile unutmuştuk. 15 Temmuz'da kim olduğumuzu yeniden hep beraber gördük ve o gece inanılmaz duygular yaşadık." dedi.

İmirzalıoğlu, şöyle devam etti:

"Bizi korkutmaya çalıştılar ama bu millet korkmayacağını gösterdi ve demokrasisine, vatanına nasıl sahip çıkacağını dünyaya gösterdi. Vatanımız uğruna canını veren bütün şehitlerimize, yaralılarımıza ve darbe girişimi sırasında irade gösteren herkese minnettarım. Onlara ömür boyu borçluyuz, inşallah bu şerden omuz omuza vererek, kardeş kardeşe vatanımıza hep beraber sahip çıkmaya devam edeceğiz. Kaybettiğimiz canlar rahat ve huzur içinde yaşayabilsinler. Bu kötülükten Türkiye daha güçlü bir şekilde çıkacağına inanıyorum."

Kıvanç Tatlıtuğ: Bütün dünyaya asla bölünemeyeceğimizi  söylüyoruz

Sanatçı Kıvanç Tatlıtuğ ise Yenikapı'da tarihi bir gün yaşandığını dile getirerek, şunları aktardı:

"Milletimiz, devletimiz, bütün partililerimizle birlikte demokrasi ve cumhuriyetimize sahip çıkmak için burada bulunmaktan büyük gurur yaşıyorum. 15 Temmuz'da yaşanan talihsiz darbe girişiminden dolayı duyduğum üzüntüyü anlatmak için kelimeler kifayetsiz. Darbenin her türlüsüne karşıyız, milletimizle, devletimizle tek yürek olarak burada bütün dünyaya asla bölünemeyeceğimizi, demokrasimize, cumhuriyetimizi bozamayacaklarının en güzel örneğini, burada bayraklarımızla vatanımızı temsil ederek söylüyoruz."

"Türkiye Cumhuriyeti'nin çok daha iyi yerlere geleceğine inanıyorum

Sanatçı Zafer Algöz ise, 12 Eylül 1980 ihtilalinde 20 yaşında olduğunu söyleyerek, şu ifadeleri kullandı:

"Türkiye hala o ihtilalin sancılarını çekerken, yetmezmiş gibi 15 Temmuz'da talihsiz bir olay yaşadı. Birçok insanımız, polisimiz, askerimiz öldü. Umarım bugünkü bu buluşmadan sonra hiçbir siyasi parti, ayrım gözetmeksizin Türkiye'nin ayağa kalkması için milletle el ele verir. Nüfusunun yüzde altmışı genç olan Türkiye Cumhuriyeti'nin çok daha iyi yerlere geleceğine inanıyorum. Buradaki bu birlik bana bu umudu veriyor."

Ahmet Özhan: Vatanımız, birliğimiz, demokrasimiz için buradayız

Sanatçı Ahmet Özhan ise, "Vatanımız, birliğimiz, demokrasimiz için buradayız. Halkımızlayız, muhteşem bir kalabalık var. Allah birliğimizi beraberliğimizi bozmasın." dedi. 

Yılmaz Erdoğan: Bugünkü coşkunun dışında kalsaydım içimde ömür boyu bir acı olurdu

Sanatçı Yılmaz Erdoğan ise, mitingdeki coşkuyu yaşamak istediğini ifade ederek, şunları vurguladı:

"Bugünkü coşkunun dışında kalsaydım içimde ömür boyu bir acı olurdu. Halk kavramının kendisini en net gösterdiği günler bu günler. Böyle bir tarihi ana tanıklık etmekten ve içinde yer almaktan büyük heyecan duyuyorum. Bundan sonraki Türkiye hoşumuza gitmeyen fikirlere de gülümsediğimiz Türkiye olsun."

Kenan Doğulu: Birbirimizle tekrar yakınlıklar kurarak yarınlara ilerliyoruz

Sanatçı Kenan Doğulu ise, günün birlik günü olduğunu vurgulayarak, "Herkesin birbirine daha yakın olduğu, karşıt fikirlerin sabırla dinlendiği, barış dolu sevgi dolu yarınlara gidiyoruz. Birbirimizle tekrar yakınlıklar kurarak yarınlara ilerliyoruz. Bu günü bu sürecin başlangıcı olarak görüyorum, bu süreci iyi değerlendirip, bundan sonra ülkemizi aynı bayrağın altında, bir bütün, tek yürek olarak ülkemizi daha iyiye götürmek için fırsat olarak algılamamız lazım." ifadelerini kullandı. 

Yavuz Bingöl: Yıllardır özlenen bir topluluk

Sanatçı Yavuz Bingöl ise, Yenikapı'da tarihi bir gün yaşandığına dikkati çekerek, "Yıllardır özlenen bir topluluk. 250'ye yakın şehit verdik, bu kanlı darbeyi önleyen şehitlerimize, başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere, bütün siyasi partilere, basına, darbenin karşısında duran herkese minnettar bu ülke insanı. İnşallah çok daha güzel günlere, birlikte, ayrılıkları, gayrılıkları bir kenara bırakarak ulaşacağız." dedi.

Özcan Deniz: Bu resmin içinde olmak gurur verici

Sanatçı Özcan Deniz ise, mitingin dünyaya bir gövde gösterisi olduğu yorumunu yaparak, şunları belirtti:

"Bu resmin içinde olmak gurur verici. Türk halkı öyle büyük kahramanlıklara imza attı ki gerçi, bizim burada olmamız onların yanından geçmez. Şu an yapabildiğimiz bu, bunu yapıyor olmaktan gurur duyuyorum."

Sermiyan Midyat: Bu şeytan akıllarla, bu masum yüreklerin başa çıkacağına umudumu hiç kaybetmiyorum

Sanatçı Sermiyan Midyat ise, mitinge her görüşten ve ırktan insanların katıldığının altını çizerek, "Ben 1980 mağduru bir babanın oğluyum. Darbenin sonuçlarını çok derinden hissederek büyüdüm. Bu şeytan akıllarla, bu masum yüreklerin başa çıkacağına umudumu hiç kaybetmiyorum." şeklinde konuştu.

Mete Horozoğlu: Şehitlerimiz için geldik. Allah hepsinden razı olsun

Sanatçı Mete Horozoğlu da mitingde olmaktan gurur duyduğunu söyleyerek, "Şehitlerimiz için geldik. Allah hepsinden razı olsun, mekanları cennet olsun. Bütün bu yapılan organizasyonlar onların yaptığının yüzde birini karşılamaz bile, haklarını ödeyemeyiz." dedi.

Kerem Alışık: Aynı dili konuşanlar değil, aynı duyguyu paylaşanlar anlaşır

Sanatçı Kerem Alışık ise, tarihi bir gün yaşandığı düşüncesini paylaşarak, şu ifadeleri kullandı:

"Mevlana'nın dediği gibi 'Aynı dili konuşanlar değil, aynı duyguyu paylaşanlar anlaşır'. Bugün bu duyguları paylaşmanın, bayrağımıza, ezanımıza, demokrasimize sahip çıkmanın mutluluğunu yaşıyoruz. İleride çok konuşulacak tarihi bir günü idrak ediyoruz. Tüm şehitlerimize dua ediyoruz."

Demet Akbağ: Hepimiz birlikte olmanın mutluluğunu yaşıyoruz

Sanatçı Demet Akbağ da duygularını "Hepimiz birlikte olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Farklı farlı görüşleri olan insanlar bile bugün demokrasi adına birlikte, bu çok mutluluk verici." sözleriyle aktardı.

Nilgün Belgün: Bugün bir dalda çeşit çeşit çiçekler açtı

Sanatçı Nilgün Belgün ise, "Bugün bir dalda çeşit çeşit çiçekler açtı, o yüzden hep birlikte el eleyiz. Çok mutluyum." hislerini paylaştı. 

Selahattin Alpay: Bundan sonrası hep zafer olacak

Sanatçı Selahattin Alpay da "Şu an dünyadaki yaşamım boyunca en mutlu andayım. Kurtuluş Savaşı'ndan sonra demokrasi adına verilen en büyük mücadeleden zaferle çıktık. Bundan sonrası da hep zafer olacak." diye konuştu.

Nuray Hafiftaş:  Mitinge katılmaktan onur duyuyorum

Sanatçı Nuray Hafiftaş ise, milyonlarca Türk halkından biri olarak mitinge katılmaktan onur duyduğunu kaydetti. 

Mahmut Tuncer: Ülkemizin el ele olduğu, bütün partilerin birleştiği bir gündeyiz

Sanatçı Mahmut Tuncer de mitingde olmaktan büyük onur duyduğunu kaydederek, "Ülkemizin el ele olduğu, bütün partilerin birleştiği bir gündeyiz. İnşallah böyle devam eder. Büyük partilerin liderlerini ve biz sanatçıları da davet eden sayın Cumhurbaşkanımıza sonsuz teşekkür ediyorum." diye konuştu.

Çoşkun Sabah: Tek millet, tek yürek. Hep böyle devam etmesini diliyorum

Sanatçı Çoşkun Sabah ise, "Çok büyük bir duygu, çok büyük mutluluk. Tek millet, tek yürek. Hep böyle devam etmesini diliyorum." ifadelerini kullandı. 

Suzan Kardeş: Birlik için buradayız, iyi ki bir aradayız

Sanatçı Suzan Kardeş ise, Türk bayrağıyla donanmaktan mutluluk duyduğunu söyleyerek, "Birlik için buradayız, iyi ki bir aradayız. Ayrılıklar görmüş bir Balkanlı olarak bugün iyi ki bir aradayız diyorum." dedi.

Aralarında Yıldırım Demirören, Acun Ilıcalı, Dursun Özbek, İbrahim Tatlıses'in de olduğu sanat ve spor camiasından da yüzlerce ünlü isim miting alanında yerini aldı.