Ünlü saksafoncu Bearzatti İstanbul'da sahne aldı

Yaşayan önemli saksafon sanatçılarından Francesco Bearzatti, Akbank Sanat Caz Günleri kapsamında konser verdi.
Ünlü saksafoncu Bearzatti İstanbul'da sahne aldı

Aksanat'ta verdiği "Monk'n Roll" isimli konserde sanatçıya, "Tinissima Quartet" grubu üyeleri trompet sanatçısı Giovanni Falzone, kontrbas, bas gitar ve bas flüt sanatçısı Danilo Gallo, davul ve perküsyon sanatçısı Zeno De Rossi eşlik etti. 

"İstanbul'da olduğumuz için çok mutluyuz" 

Sanatçı, konser öncesinde AA muhabirine yaptığı açıklamada, küçük yaşlarda müziğe başladığını anlatarak, caz kariyerine başlamadan pop, rock, folk, elektronik ve daha birçok türde müzik yaptığını dile getirdi. 

Bearzatti, müziğe ilgisi konusunda ailesinin kendisine saygı duyduğunu belirterek, "Klasik müzik eğitimi alırken, gerçekten saygı duyuyorlardı. Klasik müzikten ayrılıp caz ve blues müziğine yönelince, ilk başlarda çok karşı çıktılar. İlk saksafonumu aldığımda, amcamdan borç para almak zorunda kalmıştım. Çünkü ailem izin vermemişti. İyi bir saksafondu ve pahalıydı. Amcama parasını ödeyebilmek için bölgemizdeki halk müziği grubuna kaydolarak her hafta sonu çalıştım" ifadelerini kullandı. 

İstanbul'a ilk defa 2005'te gezmek için, 2010'da ise konser için geldiğini aktaran Bearzatti, "İstanbul'da olduğumuz için çok mutluyuz ve gurur duyuyoruz" dedi. 

En İyi Avrupa Müzisyen Ödülü'nün sahibi olan sanatçı, müzik otoriteleri tarafından kuşağının yetenekli saksafoncularından biri olarak gösteriliyor. Sanatçı, 2003'te İtalyan eleştirmenleri tarafından Caz dalında, "Genç Yetenek Ödülü" ile "En İyi Tenor Saksafon Ödülü"nü ardından ise Musica Jazz tarafından verilen "En İyi Saksafoncu Ödülü"nü kazanmıştı.