Ünlülerin "uyuşturucu" davasında hapis cezası istemi

Ünlü oyuncu ve şarkıcıların da aralarında bulunduğu 53 sanıklı uyuşturucu davasında, sanıkların 1 ila 22,5 yıl arasında değişen oranlarda hapis cezasına çarptırılması talep edildi.
Ünlülerin "uyuşturucu" davasında hapis cezası istemi

İstanbul 19. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki ünlü oyuncu ve şarkıcıların da aralarında bulunduğu 53 sanıklıuyuşturucu davasının duruşmasına, tutuksuz 7 sanık katıldı. Duruşmaya gelmeyen oyuncu ve şarkıcıların da aralarında bulunduğu diğer sanıkları ise avukatları temsil etti. 

Duruşmada esasa ilişkin görüşü sorulan Cumhuriyet Savcısı Ümit Özkan, hazırladığı mütalaayı sundu.

Özkan, sanıklar hakkında ceza tayin edilirken suç tarihinde yürürlükte bulunan ve ceza miktarları açısından daha lehe olan Türk Ceza Kanunu'nun, 6545 sayılı yasa ile değişiklik yapılmadan önceki haline göre ceza talebinde bulunduğunu ifade etti.

Savcılık mütalaasında, oyuncu Kenan İmirzalıoğlu için " uyuşturucu madde kullanmak" suçundan 1 yıldan 2 yıla kadarhapis cezası verilmesini istendi.  

Mütalaada, İmirzalıoğlu'nun mahkumiyetine yeterli kesin ve inandırıcı delil elde edilemediği gerekçesiyle "uyuşturucu madde ticareti yapma, sağlama" suçundan beraatine karar verilmesi de talep edildi.

Oyuncu Rıza Kocaoğlu'nun da,  uyuşturucu madde temininde aracılık yaptığı, bazen telefon bazen de interneti araç olarak kullanarak bir kısım sanıklarauyuşturucu madde temin ettiğinin teknik takip tutanakları, dinlenen tanıkların anlatımları ve tüm dosya kapsamından anlaşıldığı belirtilen mütalaada, sanığın "uyuşturucu madde ticareti yapma ve sağlama" suçundan 5 yıldan 15 yıla kadar hapisle cezalandırılması istendi.

Ayrıca mütalaada, oyuncular Şahin Irmak ve Eray Özbal ile şarkıcı Mehmet Erdem'in, "uyuşturucu madde ticareti yapma veya sağlama" ile "uyuşturucu madde kullanmak" suçlarından 6 ila 17 yıl, diğer sanıklar Eray Türkmen, Cihan Güçlü, Barış Güney, Abdurrezak Şin, Zeki Yalçın ve Mehmet Kaya Hakyemez'in de aynı suçlardan 17 yıla kadar hapis cezasına çarptırılması talep edildi.

Mütalaada, "uyuşturucu madde ticareti yapmak" suçundan beraati istenen sanıklardan oyuncular Murat Yıldırım, Cemil Büyükdöğerli, Engin Günaydın, Sarp Apak, Kağan Razgırat, Hakan Yılmaz, Ersin Korkut, Gökçe Özyol, Erdem Baş, Sinem Gürtekin, Kaan Uysaler, Özgür Çakıt, Duygu Yetiş, Uğur Bilgin, Onur Buldu, Murat Eken, Mustafa Şinasi Yurtsever, yönetmen Uluç Bayraktar ve sanatçı Koray Candemir ile Selma Yılmaz ve Mehmet Can Karcı'nın "uyuşturucu kullanmak" suçundan 1 yıldan 2 yıla kadar hapisle cezalandırılması istendi.

Örgüt suçundan beraat istemi

Mütalaada, suç örgütü liderleri oldukları iddiasıyla yargılanan sanıklardan Fatih Dağtaş'ın "uyuşturucumadde ticareti yapmak" suçundan 5 ila 15 yıl, Ahmet Yılmaz'ın ise "uyuşturucu madde ticareti yapmak" ve "uyuşturucu madde kullanmak, kullanmak için bulundurmak" suçlarından toplam 6 ila 17 yıl  arasında  hapis cezasına çarptırılması istendi. Bu sanıkların, "suç örgütü kurmak" suçundan beraatine karar verilmesi de talep edildi.

"Örgüt üyeliği" suçundan yargılanan 13 sanığın beraati istenen mütalaada, bu sanıkların "uyuşturucumadde ticareti yapmak" ve "uyuşturucu madde kullanmak, bulundurmak" suçlarından 5 ila 22,5 yıl arasında değişen oranlarda hapisle cezalandırılması istendi.

Sanıklar Murat Yaşar, Şengül Yaşar, Cemil Zirek, Gül Zirek ve Vedi İzzi'nin, "uyuşturucu madde ticareti yapmak" suçundan 5 yıldan 15 yıla kadar hapisle cezalandırılması istenen mütalaada, polis olan sanık Fatih Argin'in de "görevi kötüye kullanmak" suçundan 1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezasına çarptırılması, suç örgütüne bilerek ve isteyerek yardım etmek suçundan ise beraati talep edildi.

Mahkeme heyeti, mütalaanın okunmasının ardından, sanık avukatlarına  savunmalarını hazırlamaları için süre vererek duruşmayı erteledi.