Mustafa Çimen

Mustafa Çimen

UNUTULAN EFSANELER 4

UNUTULAN EFSANELER 4

Sevgili okuyucularım. 'Unutulan efsaneler' köşemizin bu haftaki konuğu milli haltercimiz Halil Mutlu.  Dünya ve Olimpiyat şampiyonu olan Bulgaristan göçmeni Mutlu, yakaladığı başarılarla adından sıkça söz ettirdi.

Efsane sporcumuz, 3 kez Olimpiyat Şampiyonu, 5 kez Dünya Şampiyonu, 10 kez Avrupa Şampiyonu oldu ve 52 kg, 54 kg ve 56 kg'da 20'den fazla dünya rekoru kırdı.

Türk efsanesine üst üste kırdığı rekorlar nedeniyle 'Dinamo' lakabı takıldı. Halil Mutlu, 3. kez üst üste Olimpiyat Şampiyonu olarak halter tarihinde bu unvana erişen 4. sporcu oldu.

Yalnızca 1,50 boyundaki 'dinamo' lakaplı Halil Mutlu, spor hayatı boyunca kendisine Naim Süleymanoğlu'nu örnek aldı.

Haltere antrenörü İbrahim Elmalı'nın desteği ile 10 yaşında başlayan efsane sporcumuz, Bulgaristan’da gördüğü baskılardan dolayı spora iki yıl ara vermek zorunda kaldı. Ardından 1989 yılının Aralık ayında Türkiye'ye iltica eden Mutlu, ilk şampiyonluğunu 19 yaşında İngiltere'de düzenlenen Gençler Avrupa Şampiyonası'nda koparma, silkme ve toplamda altın madalya kazanarak yaşadı.

Türk efsanesi, 31 Ekim 2008 günü aktif spor hayatına son verdiğini açıkladı.

Değerli okurlarım. Bu haftaki 'Unutulan Efsaneler' köşemizde sizlere efsanevi haltercimiz 'Halil Mutlu'dan bahsettik. Gelecek hafta başka bir efsane sporcumuzda buluşmak üzere sağlıklı kalın.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Mustafa Çimen Arşivi
SON YAZILAR