Ünye’de 30 yıllık hayal gerçekleşiyor

AK Parti Ünye İlçe Başkanı Arif Ergün, basın mensupları ile kahvaltıda bir araya gelerek Ankara dönüşü gündemle ilgili konular hakkında bilgiler verdi.
Ünye’de 30 yıllık hayal gerçekleşiyor

Ünye'nin 30 yıllık organize sanayi bölgesi hayali gerçekleşiyor.

AK Parti Ünye İlçe Başkanı Arif Ergün, basın mensupları ile kahvaltıda bir araya gelerek Ankara dönüşü gündemle ilgili konular hakkında bilgiler verdi. Ergün konuşmasında, "Ünye'nin yıllardır üzerinde durduğu fakat bir türlü sonuç alamadığı organize sanayi bölgesi ile alakalı olarak Sanayi Bakanlığı Sanayi Bölgeleri Genel Müdürlüğü'ndeki görüşmelerimizden sonra Ünye Organize Sanayi Bölgesi(OSB) arazi tescil yazısını hazırlatarak Ordu Valiliğimize gönderildi. Böylelikle otuz yıldır bir türlü yol kat edilemeyen, her seferinde önü tıkanan Ünye OSB meselesinde nihayet sona yaklaştık. OSB'nin 550 dönümlük arazi tescili Bilim Sanayi Teknoloji Bakanlığı Sanayi Bölgeleri Genel Müdürlüğü tarafından yapıldı. Bu iş artık yoluna girdi" dedi. Bölgemizin en büyük sorunu olan istihdam konusunu da çözecek ve bölgemizden il dışına yapılan iş gücü göçünü engelleyecektir" dedi.

Ankara ziyaretlerinin çok olumlu görüşmelerle geçtiğini belirten Arif Ergün, "İlçe gençlik merkezinin kaba inşaatı bitmek üzere, süresinde halkımızın hizmetine girecektir. İlçemize Aile Sosyal Politikalar Bakanlığı'ndan sosyal hizmet merkezi kazandırdık. Binasını tuttuk. Çok yakında hizmete girecek olan merkezimizden Akkuş, Çaybaşı, İkizce ve Ünye'ye hizmet edecektir. Bu binamız 4 katlı olup 1426 metre kare kapalı alan, sekiz daire ve bir de giriş katı olarak hizmet verecektir" diye konuştu.

Ünye-Akkuş-Niksar yolu iyileştirme çalışmalarının 2017 yılında başlayacağını açıklayan Ergün, "Ünyemiz için önem arz eden başka bir konu ise üniversitedir, 350 dönümlük üniversite arazimizin Giresun Orman Bölge Müdürlüğü'nden tahsisi yapıldı. Yerleşim planları ise Ünye Belediyemiz tarafından hazırlandı ve Ordu Üniversitesi Rektörlüğü'ne sunuldu. Bundan sonraki aşama da rektörlüğümüzün planlamasından sonra bir bina Ünye Belediyesi-sivil toplum kuruluşları ve halk iş birliği, bir bina rektörlük tarafından, bir bina da Sayın Başbakan Yardımcımız Numan Kurtulmuş'un Ankara merkezi imkanları ile yapacağız" şeklinde konuştu.

Başkan Ergün açıklamasını şöyle tamamladı: "Ünye konteyner limanının fizibilite çalışmaları Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılmıştı. Bunun için birçok dış yatırımcılarla görüşmelerin devam ettiğini biliyoruz. Ünye kültür sarayı yer teslimi yapıldıktan sonra Ünyemize kazandırılacak ve Ünyemiz adına büyük kazanç olacaktır. Ünye Belediyemiz kültür şehri olma yolundaki çalışmalarıyla ve birçok yatırımlarıyla yoluna devam ediyor."

Ünye’de 30 yıllık hayal gerçekleşiyor

Kaynak: