Ürdün'den, İsrail çıkışı: Reddediyoruz

Ürdün Dışişleri Bakanı Eymen es-Safedi, Gazze'de olanların meşru müdafaa olarak tanımlanmasını reddettiklerini bildirdi.
Ürdün'den, İsrail çıkışı: Reddediyoruz

Ürdün'ün başkenti Amman'da İsrail’in Gazze Şeridi'ne yönelik devam eden saldırılarıyla ilgili ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken ve Ürdün, Mısır, Suudi Arabistan, Katar ve Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) dışişleri bakanları ile Filistin Kurtuluş Örgütü (FKÖ) İcra Komitesi Genel Sekreteri Hüseyin eş-Şeyh'in katıldığı "koordinasyon toplantısı" yapıldı.

Ürdün Dışişleri Bakanı Safedi, toplantı sonrası Mısır Dışişleri Bakanı Samih Şukri ve ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken ile ortak basın toplantısı düzenledi.

'GAZZE'DE OLANLARIN MEŞRU MÜDAFAA OLARAK TANIMLANMASINI REDDEDİYORUZ'

Arap ülkelerinin ateşkes istediğini belirten Safedi, "Gazze'de olanların meşru müdafaa olarak tanımlanmasını reddediyoruz. Bunlar gerekçelendirilemez ve İsrail'e güvenlik getirmeyecek. 3 binden fazlası çocuk 9 bin kişinin öldürülmesi nasıl meşru müdafaa olarak izah edilebilir?" dedi.

Daha fazla ölümün iki tarafa da barış getirmeyeceğini söyleyen Safedi, saldırıların İsraillilere de Filistinlilere de daha fazla acı getireceğini ve hemen bitmesi gerektiğini ifade etti.

'ULUSLARARASI SORUŞTURMA YAPILMASI GEREKİYOR'

Mısır Dışişleri Bakanı Samih Şukri de Filistin davasının tasfiye edilmesini reddettiklerini belirterek, Gazze'deki saldırılarda "bariz uygulamalara" ilişkin uluslararası bir soruşturma yapılması gerektiğini kaydetti.

Ateşkes talep eden Şukri, İsrail'in insani yardımların girişini engellemesinin son bulmasını da istedi.

Gazze'nin geleceği hakkında konuşmak için erken olduğunu belirten Şukri, sivillerin güvende olması ve güvenliğin tesisin önemli olduğunu ifade etti.

Etiketler :