“Üreticinin ürününe değer katacağız”

“Üreticinin ürününe değer katacağız”

Seçim çalışmalarına Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi rektör ve çalışanlarını ziyaret ederek devam eden Ak Parti Karaman Milletvekili Adayı Recep Konuk, Urgan Mahallesi’nde de vatandaşlarla buluştu. Recep Konuk burada yaptığı konuşmada hayvancılıkta ırk ıslahı ve embriyo transferinin önemine değinerek önümüzdeki dönemde tarım ve hayvancılıkta üreticinin ürettiği ürüne değer katacak yeni projeleri hayata geçireceklerini söyledi.

 

O Ayıbı Ak Parti Temizledi

Ak Parti Karaman Milletvekili Adayı Recep Konuk Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sabri GÖKMEN ve rektörlük personelini ziyaret etti. Rektörlük ziyaretinde konuşan Recep Konuk, “12. Yüzyılda bilim ve kültür merkezi olan Karaman, Oxford ile yaşıt ve o dönem Beşeri Bilimler ile Fen Bilimlerinde Oxford’tan daha üst düzeyde eğitim veren Emir Musa Medresesi, Hatuniye Medresesi, Ermenek’teki Tol Medresesine sahip Karaman’ın 20’nci yüzyıla üniversitesiz girmesi bir ayıptı, o ayıbı Ak Parti temizledi ve 12’nci yüzyılın üniversiteler şehrine bu vasfını tekrar Ak Parti kazandırdı” dedi.

 

Recep Konuk Kep Törenine Katıldı

Rektörlük çalışanlarını ziyaretinin ardından bu yıl ilk mezunlarını verecek olan Kamil Özdağ Fen Fakültesi Matematik Bölümü öğrencilerinin kep töreni heyecanına ve mutluluğuna ortak olan Konuk, öğrencilerle bir süre sohbet ettikten sonra bundan sonraki hayatlarında başarılar diledi.

 

“İstikrar Olmasaydı Yatırımları Yapamazdık”

Recep Konuk’un akşam saatlerindeki durağı ise Urgan Mahallesi oldu. Konuk, halen hayvancılık faaliyetlerinin yapılmaya devam ettiği mahallede vatandaşlarla buluştu. Hayvancılığın tarımın ayrılmaz parçası olduğunu vurgulayan Recep Konuk, hayvancılıkta ırk ıslahı ve embriyo transferinin önemine değinerek önümüzdeki dönemde tarım ve hayvancılıkta üreticinin ürettiği ürüne değer katacak yeni projeleri hayata geçireceklerini söyledi. Konuk yaptığı konuşmada şunları söyledi.

 

“Sizler çok önemli bir iş yapıyorsunuz. Bizler çiftçimizin, refah seviyesinin yükselmesi için hayvancılığın, tarımın ayrılamaz bir parçası olduğuna inanıyoruz. Gelişmiş ülkelerin hepsinde çiftçi gelirleri içinde bitkisel üretimin payı yüzde 25-30’lar, hayvansal üretimin payı yüzde 70-75’ler civarındadır. İşte bu noktada bizler hayvansal üretimin payını yükseltmek amacıyla bölgenin hatta ülkemizin ihtiyacını karşılayabilecek büyüklükte et ve süt entegre tesisleri olarak dünyada tek olan tesisleri Orta Anadolu’da kurduk. Biz bu yatırımları Ak Parti iktidarının istikrarlı dönemlerinde gerçekleştirdik. O yatırım iklimleri olmasaydı kuramazdık. Bu tesislerde günlük 3000 adet küçükbaş, 1200 adet büyükbaş hayvan işlenecek. İşte bu hayvanları nerden temin edeceğiz. Sadece Konya yeterli değil elbette Karaman’dan Aksaray’dan Türkiye’nin dört bin yanından hayvan gelecek bu tesislere. Bu tesisler onun için stratejik bir bölgeye kuruldu. Bu tesisin en önemli özelliği de vatandaşımızın ürettiği ürünün değerini bulması notasındaki sanayi eksikliğini de gidermiş olacak. Bugün kırsal alanda hayvan sağlığı, beslenmesi, üreticilerimizin eğitimleri de dahil olmak üzere her konuda ne yapılması gerekiyorsa baştan aşağı ele alacağız ve üzerimize düşen ne ise yerine getireceğiz. Tabi bunları tek başımıza değil hep birlikte başaracağız. Hayvancılıkta ırk ıslahı ve embriyo transferi de çok önemlidir. Orta Anadolu’da kurduğumuz bu tesislerin alt yapı çalışmalarının en önemli ayaklarından biri olan ırk ıslahına da çiftlikler kurarak katkı sağlamaya çalıştık. Özellikle Bozyazı Anamur’dan Isparta’ya kadar uzanan Toroslarda hayvanların otlayabileceği ciddi anlamda organik madde bolluğu var. Bunu bir şekilde hayvanla buluşturmak gerekiyordu. Kurduğumuz bu çiftliklerle hayvanlardaki süt ve et verimliliğinin kalitesini artırıyoruz. Yine embriyo transferiyle ilgili de çok başarılı denemeler yapıldı. İşte bütün bu çalışmalar tarım ve hayvancılıkta üreticinin ürettiği ürüne değer katacak çalışmalardır. Bunun bereketinden bütün bölge halkımız yararlanacaktır. Bizler bu yapılan çalışmalarla yetinmeyeceğiz elbette yeni projelerle tarım ve hayvancılıkta önemli çalışmaları hep birlikte gerçekleştireceğiz” dedi.

 

“Karaman Tarihin İddialı Şehri”

Karaman’ın Anadolu’nun kadim şehirlerinden biri olduğunu ifade eden Recep Konuk, “Karaman tarihin iddialı şehri. Karaman iddialı olmak için altyapısını tamamlamış bir şehir. Vizyonunu yükseltmeye, ismini yükselen şehirler arasına yazdırmaya hazır bir şehir. Ben Karaman’ı şuna benzetiyorum, hani takımlar lig başlamadan önce hazırlık kampı yapar, kondisyon depolar, güçlenir. Karaman Ak Parti’nin 13 yıllık iktidar döneminde kondisyon depoladı, altyapısını güçlendirdi, kuvvetine kuvvet kattı, kendisini başarıya taşıyacak organizasyonunu yani ulaşım altyapısını kuvvetlendirdi, şimdi sıra sahaya çıkıp fırtına gibi esmekte, sanayisi ile markaları ile kültürel etkinlikleri ile sosyal hayatı ile sporu ile turizmi ile süper lige, yıldızı parlayan illerin süper liginde şampiyonluğa oynamakta” dedi.