Urganlı’dan Sarıbey’e ulaşım artık daha kolay

Turgutlu Belediye Başkanı Turgay Şirin, Ulaşım Dairesi Başkanı Fevzi Demir ile birlikte Urganlı Mahallesini Sarıbey Mahallesine bağlayan toprak yolda başlayan 5 kilometrelik sathi kaplama çalışmalarını yerinde inceledi.
Urganlı’dan Sarıbey’e ulaşım artık daha kolay

Mahalle sakinlerinin taleplerini yerine getirdiklerini ifade eden Başkan Şirin, "Hem arazileri olan çiftçilerimizin hem de mahalle sakinlerimizin yoğun olarak kullandığı yolu eskisinden daha kullanışlı hale getiren yol çalışmaları hayırlı olsun" dedi.

Manisa Büyükşehir Belediyesi ve Turgutlu Belediyesi'nin ilçenin dört bir yanındaki yol, yapım ve yenileme çalışmaları devam ederken, geçtiğimiz yıl 83,5, bu yılsa 90 kilometrelik öngörülen asfalt ve sathi kaplama çalışmaları mahallelerin yol çilesine son veriyor. Bu kapsamda Urganlı Mahallesi ile Sarıbey Mahallesini birbirine bağlayan kanal yanında bulunan 5 kilometrelik yolda da hummalı bir çalışma başladı. Manisa Büyükşehir Belediyesi Yol Şube Müdürlüğü'ne bağlı ekiplerce yürütülen çalışmalarla mevcut yol tamamen sathı kaplanarak daha kullanışlı hale getirilmeye başlandı.

"Yol sorunlarını çözüme kavuşturuyoruz"

Urganlı Mahallesindeki çalışmaları, Yol Şube Müdürlüğü görevini de yürüten Manisa Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanı Fevzi Demir, Turgutlu Koordinasyon Şube Müdürü İbrahim Kutar ve Asfalt Kontrol Şefi Faruk Akkoç ile birlikte yerinde inceleyen Turgutlu Belediye Başkanı Turgay Şirin de ekiplerden bilgi aldı. Hem mahalle sakinlerinin hem de arazisi olan çiftçilerin yoğun olarak kullandığı yoldaki sorunların bertaraf edildiğini ifade eden Başkan Şirin, "Gerek şehit merkezimizde gerekse merkeze uzak mahallelerimizde zamanla kullanıma elverişsiz olan ve halkımızın muzdarip olduğu kötü durumdaki yollara el attık. Bu noktadaki çözüm ortağımız olan Büyükşehir Belediyemiz ile koordineli çalışıyor, halkımızın talep ve beklentilerine yönelik çalışıyoruz. Urganlı Mahallemiz ile Sarıbey Mahallemizi bağlayan mevcut 5 kilometrelik yolda da sathi kaplama çalışmaları başladı. Umuyorum ki çalışmalar tamamlandığında ortaya çok daha kullanışlı bir ortaya çıkacaktır. Bu anlamda hem Manisa Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Cengiz Ergün'e hem de Ulaşım Daire Başkanı Sayın Fevzi Demir ve ekibine teşekkür ediyorum. Mahalle sakinlerimize hayırlı olsun" dedi.

"Vatandaşın talebi yerine getirildi"

Yol Şube Müdürlüğü görevini de yürüten Manisa Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanı Fevzi Demir de ekiplerin hummalı bir çalışma içerisinde olduğunu belirterek şunları söyledi:

"Mevcut alanla ilgili halkımızın talepleri söz konusuydu. 2016 yılı asfalt ve sathi kaplama programına aldığımız buradaki sorunları da çözüme kavuşturmanın çabasında olduk. Çalışmalarımız tamamlandığında her iki mahalleyi birbirine bağlayan yol eskisinden çok daha kullanışlı hale gelecektir."

Urganlı’dan Sarıbey’e ulaşım artık daha kolay

Urganlı’dan Sarıbey’e ulaşım artık daha kolay

Kaynak: