Ürgüp'te sokak hayvanlarına kötü muamele iddiası

Ürgüp Belediye Başkanı Yıldız, "Sosyal medyada paylaşılan fotoğraflarda görülen 2 taşeron çalışanı açığa aldık. Başlatılan soruşturma durumun ne olduğunu ortaya çıkaracak." dedi.
Ürgüp'te sokak hayvanlarına kötü muamele iddiası

Ürgüp Belediye Başkanı Fahri Yıldız, sokak köpeklerine kötü muamele iddiasıyla sosyal medyada paylaşılan fotoğraflarda görülen 2 taşeron çalışanı açığa aldıklarını, soruşturmanın sonucunu kamuoyuyla paylaşacaklarını bildirdi.

Yıldız, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 2 taşeron personelin sosyal medyada köpeklere işkence ettiklerine dair fotoğrafların yayınlandığını belirterek, olayı en ince ayrıntısına kadar araştırarak, neticeyi şeffaflık ilkesi gereğince kamuoyuyla paylaşacaklarını aktardı.

İlçedeki başıboş sokak hayvanları için lojistik ve personel konusunda belediyenin desteklediği bir barınağın olduğunu dile getiren Yıldız, görevlilerce ilçe merkezinden alınan sokak köpeklerinin standartları yüksek barınaklara yerleştirildiğini söyledi.

Sosyal medyada hızla yayılan fotoğraflardaki manzaranın kendilerini çok üzdüğünü dile getiren Yıldız, şunları söyledi:

"Sosyal medyada paylaşılan fotoğraflarda görülen 2 taşeron çalışanı açığa aldık. Başlatılan soruşturma durumun ne olduğunu ortaya çıkaracak. Elde edilen bilgi ve bulgular kamuoyuyla paylaşılacak."