Urla duvarları tuvali oldu

Urla’da yaşayan 55 yaşındaki eski kaleci Uçan, ilçe merkezi ile mahallelerinin boş duvarlarını, çeşitli motifler ve resimleriyle donatıyor
Urla duvarları tuvali oldu

Öğretmen bir baba ile ev hanımı bir ailenin çocuğu olarak dünyaya gelen 55 yaşındaki Atilla Uçan, yakalandığı dudak kanserinin moral çöküntüsünü aşmak için hastane odasında başladığı resim sanatını, ilçe merkezi ve mahallerindeki boş duvarlara taşıdı.

Yaşadığı zorulu dönemi ve resimle olan ilişkisini AA muhabirine anlatan Uçan, çok sıkıntılı bir dönem yaşadığını ama bunu, kendisine verilen destek ve resimle hayata tutunarak aşmasını bildiğini söyledi.

"Urla'ya vefa borcumu ödüyorum"

Hayatta hep olumlu gözle baktığını ifade eden Uçan, şöyle konuştu:

"Hayatta hiçbir zaman pes etmedim. Tedavim için tüm mal varlığımı harcadım. En ümitsiz olduğum anlarda bana Urla Belediyesi, halkı ve oynadığım spor kulüpleri sahip çıktı. Urla, beni tedavi ettirip hayata bağladı. Ben de şimdi sanatımla teşekkür ediyorum. Artık tüm ilçeyi çizdiğim motiflerle güzelleştiriyorum. Bu işleri yapınca kafayı dağıtıyorum, geçmişte yaşadığım kötü olayları unutuyorum. Gece ve mesai sonrası bile boyalarımı alıp Urla sokaklarını ve köylerini boyuyorum. Urlalılara vefa borcumu böyle ödüyorum."

Kadın cezaevini çiçek motifleriyle donatıyor

Atila Uçan'a hastalığı döneminde sahip çıkan ve onu hayata bağlayan resim tutkusunu Urla sokaklarında sürdürmesini sağlayan Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar, her şeyden önce Uçan'ın sağlığına kavuşmasından büyük mutluluk duyduklarını ifade etti.

Uçan'ın hastalığı döneminde başladığı ve sağlığına kavuştuktan sonra duvarlarda resimler yaparak sürdürdüğü sanatını, Urla sokaklarına taşıdıklarını dile getiren Uyar, Uçan’nın son olarak Urla Kadın Cezaevi'nin duvarlarını çiçek motifleriyle süslemeye başladığını ve bu çalışmanın Türkiye’ye örnek olacağını belirtti.