Usain Bolt: İki madalya daha kaldı

Jamaikalı Usain Bolt, "İki madalya daha kaldı. Sonra çekilebilirim." sözüyle Rio 2016'nın son olimpiyatı olacağıyla ilgili kararını değiştirmediğini gösterdi.
Usain Bolt: İki madalya daha kaldı

Olimpiyat tarihinde, "erkekler 100 metrede 3 kez birinciliğe ulaşan ilk atlet" unvanını alan Jamaikalı Usain Bolt, "İki madalya daha kaldı. Sonra çekilebilirim." sözüyle Rio 2016'nın son olimpiyatı olacağıyla ilgili kararını değiştirmediğini gösterdi.

2008 Pekin ve 2012 Londra'dan sonra 2016 Rio Olimpiyatları'nda da birinciliği kimseye bırakmayan Bolt, yarıştan sonra yaptığı açıklamada, "Çok hızlı değildim ama çok mutluyum. Kendimi, herkesten ayırmak istediğimi söylemiştim. Burası olimpiyatlar... Yani bunu yapmam gereken yer." değerlendirmesinde bulundu.

Daha önce aktif kariyerini, 2017'de Londra'da düzenlenecek Dünya Atletizm Şampiyonası'nın ardından noktalamayı planladığını açıklayan Bolt, şu sözlerle kararında şimdilik bir değişiklik olmadığını gösterdi:

"Biri bana (100, 200 ve 4x100 metreyi üst üste 3 kez kazanmam halinde) ölümsüz olacağımı söyledi. İki madalya daha kaldı. Sonra çekilebilirim. Bu iyi bir başlangıçtı. Şüphe duyanlar her zaman olur ama geçen yıla göre daha iyi durumdayım."