Uşaklı kadınlar okuryazarlık seferberliğinin uzatılmasını istiyor

Okuryazarlık seferberliği kapsamında Uşak Mehmet Zeki Boz İlköğretim Okulunda eğitim alan kadınlar okur yazar olmanın sevincini yaşıyor.
Uşaklı kadınlar okuryazarlık seferberliğinin uzatılmasını istiyor

Okuryazarlık seferberliği kapsamında Uşak Mehmet Zeki Boz İlköğretim Okulunda eğitim alan kadınlar okur yazar olmanın sevincini yaşıyor. Okumanın ve yazmanın hayatlarını çok kolaylaştırdığını söyleyen kadınlar seferberlik süresinin uzatılmasını istiyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan'ın himayelerinde yürütülen "Okuryazarlık Seferberliği" kapsamında 5 Şubat 2018 - 29 Mart 2018 tarihleri arasında açılan kurslarda Uşak genelinde 1215 kursiyer okuma yazma seferberliğine iştirak etti. Mehmet Sadık Boz İlköğretim Okulu da 7 sınıfta 82 kursiyeriyle seferberliğe katkı sağlayan okullardan bir tanesi.

Bu okuldaki kursa iştirak eden kursiyer Gülpaşa Duran (57) hayatında daha önce çok zorluklar çektiğini ancak okuma yazmayı öğrenmeye başladıktan sonra bu zorlukların üstesinden gelebildiğini belirtti. Duran ; " Başbakanımızın, Cumhur reisimizin sayesinde çok şükür öğreniyoruz. Hastaneye gidemiyorduk, arabaya binemiyorduk, bir markete bile gidemiyorduk. Okumak çok güzel bir şeymiş, televizyonda bir yazı çıktımı okuyabiliyorum, gerçekten çok mutluyum" dedi. Duran bundan sonraki hedefinin ehliyet almak olduğunu söyledi.

Mürüvvet Yıldırım(63) da öğrenmekten dolayı çok mutlu olduğuna değindi, okuma yazma bilmemenin hayatın her alanında engel olduğunu ve bu kurs sayesinde bu engeli aşacaklarını ifade etti.

Sevcan Geznginç (37) "de okula geldiği için çok mutlu olduğun dile getirdi. Küçük çocuğuyla derslere katılan Gezginç; " Daha önce hiç okumadım. Allah razı olsun öğretmenimizden bizi okutmak için çok çabalıyor."

Sınıfın en yaşlılarından Kezban Akıncı(70) her gün aynı hevesle okula geldiğini evinde de gece gündüz okuma yazmayı öğrenmek için uğraştığını söyledi. Akıncı:;" Uykum gelmiyor okuyacağım diye, Allah razı olsun öğretmenimizden, ilerledikçe seviniyoruz. Buna sebep olan herkesten Allah razı olsun" şeklinde konuştu.

Bir başka kursiyer Nurten Erbil ise eğitim süresinin kısalığından bahsetti ve bu sürenin uzatılmasını istedi. Erbil konuyla ilgili olarak şu ifadeleri kullandı; " İki ayda pek bir şey anlayamayacağız, tam öğreneceğimiz sıra okul bitecek yine unutacağız. Cumhurbaşkanımızdan biz bu sürenin uzatılmasını istiyoruz. Allah razı olsun Cumhurbaşkanımızdan Allah onu başımızdan eksik etmesin."

Uşak Mehmet Zeki Boz İlköğretim Okulu Müdürü Ali Emir konuyla ilgili olarak şu açıklamayı yaptı; " Sayın Cumhurbaşkanımız ve Eşi Hanımefendi Sayın Emine Erdoğan'ın öncülüğünde başlatmış oldukları okuma yazma seferberliği kapsamında Halk eğitim kapsamında yetişkinlere yönelik birinci kademe okuma yazma kursu açtık. Baştan tüm velilerimize öğrencilerimize duyurduk. Sağ olsun vatandaşlar çok ilgi gösterdi. Uşak'ta en çok kayıtlı kursiyer olan okullardan bir tanesiyiz. Öğrencilerimiz kursiyerlerimiz çok istekliler çok heyecanlılar bir kısmı şu an okumaya geçti bir kısmı da geçmek üzere. Bize bu imkanı sağlayan tüm devlet büyüklerimize teşekkür ediyoruz. Özellikle Cumhurbaşkanımıza, Başbakanımıza aynı zamanda bize buraya gelerek destek veren Sayın Valimiz Salim Demir Bey'e, aynı zamanda Milli Eğitim Müdürümüz Bülent Şahin Bey'e teşekkür ediyorum.

Uşaklı kadınlar okuryazarlık seferberliğinin uzatılmasını istiyor

Uşaklı kadınlar okuryazarlık seferberliğinin uzatılmasını istiyor

Uşaklı kadınlar okuryazarlık seferberliğinin uzatılmasını istiyor

Uşaklı kadınlar okuryazarlık seferberliğinin uzatılmasını istiyor

İHA