Uşak'ta milli irade mitingi

Uşak'ta milli irade mitingi

Uşak kent meydanında toplanan vatandaşlar birlik beraberlik ve milli irade vurgusu yaptı. Darbeye karşı hep bir ağızdan hayır diyen Uşaklılar devlete sahip çıkacaklarını haykırdılar. 
Akşam saatlerinde toplanmaya başlayan vatandaşlar gecenin ilerleyen saatlerinde çoğaldı. İlk önce dev ekranda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yaptığı konuşma izlendi. Ardından Marmaris'te Cumhurbaşkan erdoğan'ın kaldığı otele yapılan saldırıda şehit olan Cumhurbaşkanı yakın koruması Uşaklı Mehmet Çetin ve diğer şehitler için Yasin-i Şerif okunup ardından dualar edildi. 
İlerleyen saatlerde halka hitap eden Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan; "Şimdi Türkiye'de bir tarih yazıyoruz ve şu an o tarihi canlı canlı yaşıyoruz. Uşak olarak Türkiye olarak. Burada bulunan her bir kardeşim. Yeni Türkiye'nin yeni dünyanın imzasını atıyor. Allah hepinizden razı olsun. Elhamdülillah Elhamdülillah Elhamdülillah dün gece hemen hemen bu saatlerde başlayan bir kalkışmaya şahit olduk. Sizlerin ferasetiyle, sizlerin kefeninizi giyerek bu meydana toplanmanızla tüm Türkiye'de demokrasiye inanan, milletimize inanan, devletimiz seven kardeşlerimizin yine kefenlerini giymiş vaziyette yollara düşmesiyle, tankların önüne atlamasıyla, tankların üstüne çıkmasıyla yeni bir tarih yazdık o kalkışmayı elhamdülillah püskürttük. Allah hepinizden razı olsun" dedi
İki aylık bebekten 90 yaşında nineye kadar her kesimden insanın mitinge katıldığını söyleyen Cahan; "Uşak ilkler şehri. Uşak milli mücadelede nasıl daha önce gerekeni yaptıysa, dün de üzerine düşeni yaptı. Biliyorsunuz Uşaklı bir özel hareket polisimizi hainler şehit etti. Başımız sağ olsun. Allah-u Teala O'nun makamını cennet eylesin. Onu Peygamber efendimize komşu eylesin. Tüm Uşaklılar olarak hepimizi de onun şefaatine mazhar eylesin. İnşallah yarı şehidimiz şehrimizde olacak. Onu 350 bin nüfuslu Uşak olarak başımızın üzerinde Peygamber efendimize yolcu eyleyeceğiz. Tüm kardeşlerimi yarinki şehit merasimine bekliyorum" ifadelerini kullandı.
"Son paralel çete mensubu yakalanıncaya kadar mücadelemiz devam edecek"
Son paralel mensubu bertaraf edilinceye kadar mücadelelerini sürdüreceklerini vurgulayan Cahan, Uşaklıları bir müddet daha meydanlarda kalmaya çağırdı. Cahan konuyla ilgili olarak şunları söyledi; "Çok kutsal ve mukaddes bir hizmet yapıyoruz. Bakın tüm Uşak burada. Yediden yetmiş yediye herkes burada. Sizlerden bir ricamız var. Çok şükür kalkışmayı bastırdık. Ama risk tamamen bitti mi? Bitmedi. Su uyur düşman uyumaz. Son paralel çete mensubu yakalanıncaya kadar şu meydanları bizler boşaltmayacağız. Uşak olarak bu meydanlarda onlara fırsat vermeyeceğiz. Onlara adım attırmayacağız. İstiyoruz ki en az iki gün daha bu meydanları boş bırakmayalım. Bu güne kadar yapmış olduğumuz mücadelenin sonunu görmeden meydanları boşaltmayalım. Ben Uşak Belediye Başkanı olarak işte arkada Çayzade kafemiz var sabaha kadar çayımızda yemeğimizde size bedava. Sabaha kadar sizleri inşallah burada bekliyoruz"