Üst düzey FETÖ’cüler diplomatik araçlarla kaçmış

İstanbul Başakşehir’de örgüte ait gaybubet evinde, MİT müsteşarını ifadeye çağıran eski savcı Sadrettin Sarıyaka ile birlikte yakalanan eski hâkim Dursun Ali Gündoğdu itirafçı oldu.
Üst düzey FETÖ’cüler diplomatik araçlarla kaçmış

Dursun Ali Gündoğdu, Yargıtay 16. Ceza Dairesinde görülen davanın duruşmasında çarpıcı bilgiler verdi.

Önce Almanya’ya oradan Belçika’ya geçmişler Gündoğdu ifadesinde, 2015 yılı ekim sonunda Sadrettin Sarıkaya ile yurt dışına çıktığını söyledi. Önce Almanya’ya oradan da Belçika’ya gittiklerini söyleyen Gündoğdu, bu ülkede 7 ay kaldıktan sonra 2016 Mayıs ayı sonunda Türkiye’ye tekrar döndüklerini anlattı. Belçika’da bir süre yabancı dil kursuna da gittiklerini anlatan Gündoğdu, yurt dışındayken firari hâkim ve savcılardan Fikret Seçen, Cihan Kansız, Sedat Sami Haşıloğlu, Kazım Kahyaoğlu, Cemil Tuğtekin gibi kritik konumdaki çok sayıda ismi gördüklerini anlatı.

Gündoğdu, Türkiye’ye döndükten sonra Almanya’da bulunan Cemil Tuğtekin ile temasa geçtiklerini söyledi. Sarıkaya’nın sağlık sorunları nedeni ile yeniden yurt dışına çıkmaya çalıştıklarını anlatan Gündoğdu, Tuğtekin ile arasında geçen diyalogları anlattı.

Diplomatik araçlarla yurt dışına kaçmışlar

Tuğtekin’in kendisine “Çok gelen var.” dediğini anlatan Gündoğdu, “Tuğtekin bana, ‘VIP hizmet olarak isimlendiriyorlar. Alman elçilik arabası veya konsolosluk arabası da olabilir. Seni evinden alıyor. Edirne gümrüğünde adamı var. Arabadan hiç dışarı çıkmıyorsun. Pasaportuna damgayı vuruyorlar. Kendi adamları orada. Sonra Bulgaristan’a geçiyorsun. Bulgaristan’da, Türkiye çıkışı olduğu için pasaportta çıkış damgası olduğu için problem yok. Bulgaristan gümrüğünden geçince Almanya’ya kadar durmak yok zaten’ dedi.” Gündoğdu ifadesinin devamında “Ben arabayı görmedim ama VIP hizmetinin böyle olduğunu söylediler. Yeşil plaka yani konsolosluk durdurulmaz. Bu sebeple yeşil yol diyorlar. Hiçbir polis hiçbir şekilde durduramıyor.” dedi.

Tuğtekin bu açıklamalar sonrası Gündoğdu’ya, Tamer isimli bir aracının telefonunu verdi. Etkin pişmanlık hükümleri kapsamında 73 sayfalık ifadesinde çok sayıda FETÖ’cü hâkim ve savcının isimlerinin yanı sıra sivil imamların kod adlarını da veren Gündoğdu, elektronik kelepçe takılarak tahliye edildi.

Kaynak: Hürriyet