Sami Gediz

Sami Gediz

USTA GAZETECİLERİ AĞIRLADIK

USTA GAZETECİLERİ AĞIRLADIK

Konya haftasonu üstadları ağırladı. Yaşları genç olsa da üstad dememin sebebi İstanbul ve Ankara gibi önemli yerlerde uzun yıllardır gazetecilik yapmış olmalarıdır. Peki kim bunlar? Bugün Gazetesi Ankara Temsilcisi Adem Yavuz Arslan, Vatan Gazetesi köşe yazarı Ruşen Çakır, Rota Haber Genel Yayın Yönetmeni Ünal Tanık, Show Tv Haber Dairesi Başkanı Erhan Çelik…

Her biri farklı dallarda kendilerini uzmanlaştırmış. Televizyon, gazete ve internet haberciliği. Her birinin kendine göre farklı hayat hikayeleri var. Bugün gazetesi Ankara Temsilcisi Adem Yavuz Arslan Muhabirliğin önemine vurgu yapan güzel bir konuşma yaptı. Sokakların tozunu yutmak kelimesini sık sık kullandı. Gazeteciliğin temel taşlarından biridir sokak tozu yutmak. Yani muhabirlik yapmak. İşin mutfağına giren ilk kapıdır. Bu kapıyı aşmak için çok toz yutmak gerekir. Arslan bu konuya çok güzel örnekler vererek giriş yaptı. Ayrıca her gazetecinin Polis-Adliye muhabirliği yapması gerektiğine değindi. Adliye koridorlarında hayatın gerçekleriyle yüzleşmek insanı olgunlaştırıyor. Bir kaza yada cinayet mahalline giderek orada yaşananları izlemek, detay çıkarmak gazeteciliğin farklı yanlarından birisidir.

İnternet Dünyasına yıllarını vermiş bir isim Ünal Tanık. İnternet haberciliği konusunda uzun yıllar çalışmış, şimdi kendi sitesinde sigortalı 12 kişi çalıştırıyormuş. Bir internet sitesinde sadece sigortalı 12 kişi çalıştığın duyunca şaşkına döndüm. İnternet sitesinde bu kadar kişi çalıştırılmasının sebebi ise bence sektörün gün geçtikçe büyümesi ve gelişmesidir. Tanık, 5 yıl sonra internet medyanın patronu olacak derken özgüveni anlatılamaz derecedeydi. İleriye yönelik baktığımız zaman mantığa yatan bir açıklamaydı. Ayrıca TV ve gazetelerde haberlere belli derecede yer verilirken, internette istediğiniz tarzda, uzunlukta anlatmak istediğinizi haberi anlatabilirsiniz diyordu. Gelişen ve modern çağda internet dünyanın olmazsa olmazı olmuştur. Habercilik anlamında da patronluğu eline alacağa benziyor.

Show Haber Dairesi Başkanı Erhan Çelik ise habercilik hayatında başından geçenleri anlattı. Allah o kadar büyük ki kovulduğu Show Tv haber dairesine şimdi Başkan olarak geri döndü. Hayatta her şeyde bir hayır vardır dememize güzel bir örnek. İmzası kullanılarak kendisinin yazmadığı bir haber yüzünden bir muhabirin işten atılması çok üzücü. Kendisinin yazdığı haber yüzünden bile bir muhabirin işine son verilemez. Çelik, yaşadıklarını özetlerken, sanki tekrar yaşıyormuş gibi anlatıyordu. Göz teması kurarak konuşması izleyicileri etkileyen ve kendisine bağlayan bir başka nedendi. Çok Samimi ve net çizgisi olan birisi. Kendisinden dinleyiciler memnun kaldı.

Son olarak konuşan Vatan Gazetesi köşe yazarı Ruşen Çakır ise mesleğe alaylı olarak başladığını ve ilerlettiğini öğrencilerle paylaştı. Gazeteciliğin bir aşk işi olduğunu belirtti. Heyecan olmaz ise zaten gazeteciliğin olmayacağını öğrencilere anlattı. Ruşen Çakır gerçekten anlatım tarzı ve akıcı konuşmasıyla kendisini dinleten bir isim. Her biri mesleğe yıllarını vermiş ve her konuda bir tecrübe yaşayarak bu günlere gelmişler. Biz Konya olarak kendilerini ağırlamaktan memnun olduk. Bu programın hazırlanmasında emeği geçen Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Mehmet Atalay, Konya Şube Müdürü Özden Konur ve Tüm Basın İlan çalışanlarına teşekkür ederiz. Sağlıcakla kalın.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Sami Gediz Arşivi
SON YAZILAR