Uygulama merkezi açıldı

Uygulama merkezi açıldı

Amasya Üniversitesi ile Amasya Belediyesi arasında imzalanan protokolle belediye iş hanının üst katında bulunan mekan tadilat işlemlerinin ardından Sosyal Bilimler MYO bünyesindeki Aşçılık ile Turizm ve Otel İşletmeciliği programı öğrencileri için uygulama merkezi olarak hizmete girdi.

Öğrencilerin teorik bilgilerini pratiğe dökme imkanı da bulacağı uygulama merkezinin 11.00-20.00 saatleri arasında kantin, kafeterya tarzında hizmet vereceğini, akademik ve idari personel ile kendileri eşliğindeki yakınlarına da kabul edecek merkezin talebe göre daha geniş saat aralıklarında da açık olabileceğini belirten Amasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Orbay, "Üniversitemiz ve Amasya Belediyesi arasında imzalanan bir protokolle çalışanlarımızın ve yakınlarının şehir merkezinde uğrayıp soluklanabilecekleri, sohbet edip keyifli vakit geçirebilecekleri bir alan oluşturmak istedik. Bu alan ayrıca mutfağında, servisinde öğrencilerimizin uygulama yapabilecekleri bir ders alanı da olacak. Uygulama Merkezi, üniversitemiz personelini daha işlevsel ve kaliteli alanlarla buluşturmak adına önem taşıyor" dedi.

Sağladıkları imkanlardan dolayı Amasya Belediye Başkanı Cafer Özdemir'e teşekkür eden Orbay, "Üniversitemiz son dönemlerde öğrenci sayısı, akademik kadro ve fiziksel mekan bakımından önemli mesafeler kaydetti. Elbette bu ilerleme paydaşlarımız olan kamu-kurum ve kuruluşları, yerel yönetimler ve sivil toplum örgütleri ile yürüttüğümüz ortak ve uyumlu çalışmaların bir sonucudur" diye konuştu.

Uygulama merkezi açıldı

Kaynak: