'Uykusunda hain bir şekilde arkadan vuruldu'

Ceylanpınar'da PKK'lı teröristlerce uyurken şehit edilen 2 polisten Acar'ın Niğde'deki ailesi, "terör örgütünün kökü kurutuluncaya kadar operasyonların devam etmesi" arzusunda.
'Uykusunda hain bir şekilde arkadan vuruldu'

Şanlıurfa'nın Ceylanpınar ilçesinde 22 Temmuz 2015'te evlerinde PKK'lı teröristlerce uyurken şehit edilen iki polis memurundan Okan Acar'ın Niğde'deki ailesi, "terör örgütünün kökü kurutuluncaya kadar operasyonların devam etmesi" arzusunda.

Babasını 2 yıl önce kaybeden şehidin aldığı evde ikamet eden annesi Zehra, kardeşleri 18 yaşındaki Berkan ve 9 yaşındaki Serkan, evlerinin her odasına astıkları şehidin fotoğraflarıyla hasret gideriyor.

Anne Zehra Acar, oğlu Berkan ile sık sık şehidin mezarına giderek dua ediyor, çiçekleri suluyor, kabrini temizliyor. Oğlunun gülüşünü unutamayan anne Acar, onu hep yanında hissediyor.

Zehra Acar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, oğlunun şehadetinin 1. yılı olduğunu belirterek, şehitlikten güzel bir şey olmadığını söyledi.

Oğlu ile şehit olmadan önce her gün konuştuklarını anlatan anne Acar, "En son şehit düşmeden 4 gün önce konuşmuştuk, araya bayram girdi konuşamadık. Çok güzel gülüşü vardı, aklımda gülüşü kaldı. Senin gibi hayırlı evladı Allah herkese versin, çok hayırlı bir evlatsın diyordum. O da sadece gülüyordu, 'Allah razı olsun anne' diyordu. O bana, ben de ona dua ediyorduk. Evimizi aldı, kardeşlerine babalık yaptı, evimizin babası oldu." diye konuştu.

"Bizim çocuklar uyurken bile onlardan bin kere cesur"

Şehit ile Şanlıurfa'ya gittikten 8 ay sonra, babaannesinin vefatı için geldiğinde görüştüklerini aktaran anne Acar, şöyle devam etti:

"Oğlum arkadaşıyla evde uyurken en tatlı uykusunda hain bir şekilde arkadan vuruldu. 'Su içene yılan bile dokunmaz' derler. Bunlar insan olsa zaten böyle yapmazlar. İnsanlıktan nasibini almamışlar, zaten insan da değil bunlar. Cesur olup yiğit olsalardı Feyyaz ile Okan'ın karşısına çıksaydı eminim onları alt ederlerdi ama onlar haince pusu kurdu. Kendilerini ancak o şekilde gösteriyorlar, cesur sanıyorlar. Bizim çocuklar uyurken bile onlardan bin kere cesur. Allah cezalarını versin inşallah. Köpek gibi leş olup karanlıklara gidiyorlar, bizimkiler anlı şanlı şehit olup aydınlığa gidiyorlar."

"Kökü kurutuluncaya kadar bu operasyonlar devam etsin"

Anne Acar, oğlunun şehit olduğunu ve en yüksek mertebeye ulaştığını vurgulayarak, "Bizim alnımız ak, alnımız açık. Çok gururlu bir aile olduk. Oğlum şehit oldu ama en yüksek mertebeye erişti. Biz de şehit ailesiyiz, şehit annesiyim, bence bundan gururlu bir şey olamaz. İki oğlum var, gerekirse onlar da canlarını feda etmeye hazırlar." dedi.

Devletten tek istediğinin operasyonların devam etmesi olduğunu dile getiren Acar, "Allah askerimize, polisimize, emniyet güçlerimize güç, kuvvet versin, bayrağımızı yere indirmesin inşallah. Geri adım atılmasın, buraya kadar geldik, dönüşü olmasın. Kökü kurutuluncaya kadar bu operasyonlar devam etsin." ifadelerini kullandı.