Uyuşturucu yuvasına dönüşen Paris metrosu polis denetimi altında

Fransa'nın başkenti Paris'te polis, uyuşturucu yuvasına dönüşen bazı metro hatları üzerinde uyuşturucu satıcı ve kullanıcılarına karşı mücadele...
Uyuşturucu yuvasına dönüşen Paris metrosu polis denetimi altında

Fransa'nın başkenti Paris'te polis, uyuşturucu yuvasına dönüşen bazı metro hatları üzerinde uyuşturucu satıcı ve kullanıcılarına karşı mücadele başlattı.

Paris metrosunun 4 ve 12 numaralı hatları üzerinde bulunan birçok istasyonda son günlerde gizlemeye gerek duymaksızın uyuşturucu kullanıldığının tespit edilmesi üzerine, Paris Savcılığının izniyle, metro çalışanlarının ve yolcuların güvenliğini sağlamak üzere polis sayısının arttırıldığı duyuruldu.

Paris'in 12 numaralı hatta vatmanlar, çalıştıkları hat üzerinde yeterli can güvenliği olmadığı için metro yönetiminin dikkatini çekmek için grev yaptı. Metro idaresi tarafından durumun Paris emniyet müdürlüğüne bildirilmesi üzerine metro çalışanları ile yolcuların can güvenliğinin sağlanması için gerekli önlemin alınacağı emniyet müdürlüğü tarafından açıklandı.

Paris metro idaresi ve çalışanlar tarafından emniyet müdürlüğüne yapılan şikayet gerekçesinde, "uyuşturucu bağımlılarının saldırgan ve tehlikeli" kişiler olduğu ve 12 ve 4 numaralı metro hatlarında, her gün bunlardan kaynaklanan olayların meydana geldiğine dikkat çekildi. Gereken önlemlerin alınmaması halinde her geçen gün durumun kötüye gittiğini belirten metro çalışanları, üyesi oldukları, dört sendikanın temsilcileri (CFE-CGC, UNSA, CGT ve SUD) ve Paris emniyet yetkilileri ile Paris Cumhuriyet Başsavcısının hazır bulunduğu toplantıda, 12 ve 4 numaralı metro ağı üzerinde bulunan istasyonlarda uyuşturucu kaçakçıları ve kullanıcılarına karşı mücadele başlatma kararı alındığı duyuruldu.

Ayrıca metro çalışanlarının ve yolcuların güvenliği için metro yönetimince hazırlanan raporda, 14 Ocak 2016 ve 15 Aralık 2017 tarihleri arasında uyuşturucu kaçakçılığına ilişkin 400 olayın meydana geldiği, 283 satıcı tutuklanırken, 406 kullanıcının polis tarafından gözetim altına alınıp tedavi için gözaltında tutulduğu belirtildi.

İHA