Uzman Onbaşı Dolma son yolculuğuna uğurlandı

Terör örgütü PKK mensuplarınca düzenlenen saldırıda şehit olan Jandarma Uzman Onbaşı Bahattin Dolma, memleketi Sinop'ta son yolculuğuna uğurlandı.
Uzman Onbaşı Dolma son yolculuğuna uğurlandı

Bitlis'in Hizan ilçesindeki terör saldırısında şehit düşen Jandarma Uzman Onbaşı Bahattin Dolma'nın cenazesi, memleketi Sinop'ta toprağa verildi.

Bitlis'teki resmi törenin ardından askeri uçakla Sinop Havalimanı'na nakledilen şehidin naaşı, burada ailesi ve askeri yetkililer tarafından karşılandı.

Şehidin saati ve şapkasını takan, üniformasını giyen, elinde de fotoğrafını taşıyan eşi Büşra Dolma'yı kadın askerler ve yakınları teselli etmeye çalıştı.Terör örgütü PKK'ya tepki gösteren Büşra Dolma, "Benim 5 Ağustos gecesi 23.30'da evime ateş düştü. Allah'ım o şerefsizleri ıslah etsin. Benden başka şehit ailesi olmasın." ifadelerini kullandı.

Şehidin annesi Emine Dolma da "Yavrumu şehit verdim. Allah bunları yapanları da ıslah etsin, perişan etsin." dedi.

Daha sonra cenaze aracıyla Dikmen ilçe merkezindeki babaevine getirilen şehidin naaşı, helallik alınmasının ardından Merkez Yeni Camisi'ne götürüldü. 

Cenaze namazının kılınmasının ardından şehidin cenazesi, Dikmen İlçe Mezarlığı'nda defnedildi. 

Şehidin 4 gün önce Hatay'da vatani görevine başlayan kardeşi Alaattin ile babası Satılmış Dolma da yakınlarınca teselli edilmeye çalışıldı.

Cenaze törenine, şehidin ailesi ve yakınlarının yanı sıra Vali Cirit, AK Parti Sinop Milletvekili Nazım Maviş, CHP Sinop Milletvekili Barış Karadeniz, Sinop Garnizon Komutanı Jandarma Albay Şefahattin Sertel, Sinop Belediye Başkanı Baki Ergül, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.