Uzmanından 'sakın alma' uyarısı! Euro mu, dolar mı?

Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş; Borsa İstanbul, dolar, euro, ons altın ve gram altın için son gelişmeleri değerlendirdi.
Uzmanından 'sakın alma' uyarısı! Euro mu, dolar mı?

Açıklamalarının yatırım tavsiyesi olmadığının altını çizen İslam Memiş'in Youtube kanalındaki "Kendinizi kafeste bulmayın!" başlıklı videosunda yaptığı değerlendirmeler şöyle: "Bu hafta piyasalarda sakin seyirde işlemler gerçekleşti ancak belirsizlik de fazla. Döviz olanlar, altını olanlar, gümüşü olanlar var. Bekleyenler neler yapmalı? Ağustos ayında hangi gelişmeler, hangi enstrümanları etkileyebilir?

PİYASADA HER ZAMAN RİSK VARDIR

Borsa İstanbul 7714 puanda, yüzde 3.67'lik değer artışı ile haftayı tamamladı. Ben izlemeye devam ediyorum. Nedenlerim var. Özellikle Borsa İstanbul'da faizlerde KKM'de getirilerin bir hayli fazla ve risksiz olduğunu gözlemliyoruz. Piyasada her zaman risk vardır. 8000 puan bile hedef olarak belirlendi ama ben bekliyorum. Serbest piyasalara yaklaşan bir dolar kuru var. Resmi kur öyle ya da böyle gerçek fiyatlamalara geliyor. Üçlü kur politikası geri döndü. Resmi kur, serbest piyasalar ve bankalar. Serbest piyasalarda 27.08 - 27.12 var. 27.50 beklentimiz ağustos için devam ediyor. Euro TL biraz daha yatay süreçte. Serbest piyasalarda 29.58 - 29.69 aralığında euro TL.

EURO MU DOLAR MI?

Euro dolar paritesi 1.10'un altına sarktı. Bant aralığımız yukarıda 1.1050. 1.10'un altındaki rakamlar elinde dolar bulunduran ya da yeni dolar geçmiş olanlar için fırsat sunuyor. Euro dolar paritesinde 1.15 beklentimiz durmaya devam ediyor. 1.10 altı her zaman alım fırsatı. Sorumuz elimde param var dolar mı alsam? Herkesin ilk sıralaması yine dolar. Ben de doların ödeme aracı olduğunu, en az kazandıran yatırım aracı olduğunu hep söylüyorum. Madem döviz alacaksın euro al. Dolar alma."Finans analisti İslam Memiş, gram altın için kuralları yeniden çizdi. "Gram altında artık bunu kesinlikle beklemeyin" diyen İslam Memiş, o gelişmeyi aktarırken, "Elinde TL olan gram altın almalı mı, gram altın ne kadar yükselir?" sorularını da yanıtladı. Memiş, 1880 lirayı işaret etti.

Etiketler :