Üzülmez: "Babam, ’seviyor musun parayı’ diye sordu"

Gençlerbirliği Teknik Direktörü İbrahim Üzülmez, Başkan İlhan Cavcav'ın, "Bizim hocanın dini, imanı para" söylemi sonrası babasının kendisine, "Oğlum böyle bir şey var mı, seviyor musun parayı" dediğini söyledi.
Üzülmez: "Babam, ’seviyor musun parayı’ diye sordu"

Gençlerbirliği Teknik Direktörü Üzülmez, hakkında çıkan söylemlere ilişkin değerlendirmede bulundu. Gençlerbirliği camiasının çok sevdiklerini belirten Üzülmez, "Bizim camiada eleştiri olmadan olmaz. Her zaman bu eleştiriler oluyor. Bugün benle ilgili eleştiriler var, benden sonra da eleştiriler olacak. Ben İbrahim Üzülmez olarak kendi duruşumu takıma yansıtabiliyor muyum? Şu haftaya kadar ortaya koyduğumuz bir mücadele, emek var ve her şeyden önemlisi ortaya koyduğumuz bir karakter var" dedi.

"Haftalardır kaybetmeyen bir takım var"

Haftalardır kaybetmeyen bir takım olduklarını vurgulayan 42 yaşındaki teknik adam, "Zor deplasmanlar oynadık. Osmanlı ve Konya deplasmanı bu ligin zorlu deplasmanları. Bu maçlarda oyuncularım özveri ile mücadele etti. 2-0'dan sonra Osmanlı deplasmanında ortaya koyduğumuz bir dönüş, bir reaksiyon, bir karakter vardı ve kazanabilirdik. Bu hafta Konya deplasmanı vardı. 88 dakika Konya takımını kendi ceza sahası içine sokmayan bir Gençlerbirliği vardı. Gerçekten önemli işler yapılıyor, bunu kabul etmek gerekiyor. Bu hafta Gençlerbirliği'nin başında 21. maça çıktım. 21. maçta Gençlerbirliği saha içinde kaybetse dahi hiçbir takıma mücadele anlamında, efor anlamında, oyunsal anlamda, direnç anlamında geride olmamıştır" diye konuştu.

"Daha iyisini yapmamız gerekiyor"

Üzülmez, geldiğinde oyunculara saha içinde rakibe teslim olmayan bir takım olacaklarını anlattığını ifade ederek, "Saha içinde rakip efor sarf ediyorsa rakip kadar bizim de efor sarf etmemiz gerektiğini oyuncularımıza anlatmıştık. Öyle karakterli bir oyuncu topluluğuna sahibim ki 21. maça çıktık ve bu 21 maçta hiçbir takıma saha içinde Gençlerbirliği takımı, hem oyunsal anlamda hem de fiziksel anlamda geride kalmamıştır. Daha iyisini yapmamız gerekiyor. Çünkü şunu biliyorum ki kendinizi yeterli görürseniz, rehavet içinde sahaya çıkarsanız sıkıntılar yaşarsınız. Geldiğimiz günden şu ana kadar aynı ciddiyet, aynı agresiflik içinde, aynı mücadele içinde olduysak bundan sonra da aynı zihniyet içinde olmamız gerekiyor ki daha iyisini yapalım" şeklinde konuştu.

"Babam, "Oğlum böyle bir şey var mı, seviyor musun parayı" dedi"

Gençlerbirliği Başkanı İlhan Cavcav'ın, kendisi hakkındaki, "Bizim hocanın dini, imanı para. Ne transfere ne paraya doyuyor. Düşünüyorum da sahte para bastırılıyorsa bastırayım, bunun önüne yığayım, al arkadaş sana para diyeyim" açıklamalarını da değerlendiren Üzülmez, "Geçen bayram ziyareti dolayısıyla köye gittim. Babam beni iyi tanıyor. Bana "Oğlum böyle bir şey var mı, seviyor musun parayı" dedi. Benim çevrem beni iyi tanıyor ama ben paracı olduğumu düşünmüyorum. Herhalde başkanım o paracı lafını kullanırken oyuncuların için 10 bin liraysa prim, 11 bin lira, 12 bin lira olsun. Bu doğal, bir şeyden paracılık çıkıyor. Kendim için istemiyorum. Başkanıma da söyledim, "Bana prim verme" dedim. Bana dağıtma, oyuncularıma dağıt. Paracı kelimesi ev, araba olayından çıktı. Açıklamamı yapmıştım bin Euro araba kiralarsınız ki ben arabalarımı getirdim. Bin Euro da ev kirasıdır. Toplamına 2 bin Euro. İkinci Lig'in altında kimin hocasına villa tahsis edilmiş, tabi ki Gençlerbirliği'nde bunlar yoktur ama bunun kamuoyuyla paylaşılmaması lazım. Benim de şahit olduğum çok şey var Gençlerbirliği'nde ama benim içimde gider o. Çünkü ben Gençlerbirliği Kulübü'nün ekmeğini yemişim. Dışarıya adım atığım zaman olumsuz bir şey söyleyemem. Kendi içimizde bin TL, 2 bin TL primi tartışırız. Bunu kendim için değil, oyuncularım için istiyorum. Araştırılsın Süper Lig'de en az prim ödemesi yapılan takım Gençlerbirliği'dir. Biz Gençerbirliği takımındaki oyunculara karakter öğrettik, saha içinde mücadele etmeyi öğrettik, saha içinde dirençli olmayı öğrettik, saha içinde sevdiklerimiz için oynamayı öğrettik. 3 tane oyuncu Milli Takım'a gitti geçen hafta. Var mı Gençlerbirliği tarihinde böyle bir şey? Ey İbrahim Hoca hiç mi güzel bir şey yapmadın sen Gençlerbirliği'nde ya" ifadelerine yer verdi.

Üzülmez: "Babam, ’seviyor musun parayı’ diye sordu"

Kaynak: