Doç. Dr. Ömer Akdağ

Doç. Dr. Ömer Akdağ

VAİZ

VAİZ

20 Ağustos 2015 gün ve 20.50’de arabamla giderken radyoyu açtım. Bir emekli vaiz olduğunu tahmin ettiğim birisi bir radyo kanalında (mehtap) “Mesih’in ruhundan” söz ediyor. Diyor ki bu emekli vaiz, “ birisi yüzüne bir tokat vurursa öteki yanağını çevir”….

Bildiğim kadarıyla diyanet teşkilatından emekli olan vaizler İslam’dan söz eder. İslamiyet’in ruhunu insanlara anlatır. Bu emekli vaiz “İsa Mesih’in ruhundan” dem vuruyor.

Zaman zaman internetten karşımıza misyoner propagandası çıkar ve “İsa Mesih’ten” söz eder.  Doğrusu İsa Mesih’ten söz eden emekli bir vaize ilk defa rastladım. Başkaları daha önce rastlamış olabilir.  Ben ilk defa rastladım

Tarihini verdim. Saatini de verdim. Tekrar dinleyin bu radyoyu. Aynı emekli vaiz aynı konuşmasında  “konuşmalarınızda ve yaptığınız haberlerde panik meydana getirecek hususlardan kaçının” diyor.

20 Ağustos günü sabah haberlerini dinliyorum. Bir TV kanalı (Bugün) gece haberlerini veriyor. Bir şehidimizin cenaze merasiminde bir vatandaşımız Sağlık Bakanına saygısız ifadeler kullanmış. Bir cenaze merasiminde saygısız ifadeler kullanan birisinin, şehidin birinci derece yakınlarından birisi olacağını sanmıyorum. Çünkü anlaşıldığı kadarıyla cenaze namazı kılınmak üzere veya kılınmış. Şehidin na’şı duruyor. Saygısız ifade kullanan kişinin neler söylediği aynı bir konudur. Söylemek istediği hususları farklı bir zeminde söyleyebilir.

 Bu TV kanalı köpürte köpürte bu seviyesizliği haber yapmış. Mal bulmuş mağribi gibi abanmış ve en ince ayrıntısına kadar Bakana yapılan “seviyesizliği” seyircileriyle “paylaşmış”….

O zaman sormak gerekmez ki; Bu haberi yapan kanala; Sizin saygıdeğer gördüğünüz hiçbir kişi ve makam yok mu?

Sizin hiç mukaddesiniz yok mu?

Cenaze merasiminde shov yapmak değil midir bu?

Şehidin ruhuna saygısızlık değil midir bu?

Cenaze namazı sizin için ne ifade eder?

Yani, kaosu genelleştirmek için bu kadar gayretkeşlik ne kadar” yakışıyor” değil mi sizin genetiğinize?

Emekli vaiz “panik” yapacak haberlerden kaçının diyor, ama şehidin cenaze merasiminde yapılan bir seviyesizlik köpürtülüyor.

Biz hükümeti veya bir siyasi şahsiyeti savunuyor değiliz. Herhangi bir partiye de angaje değiliz. Ama bu ülkede kaos üretenlerin ekmeğine yağ sürülmesine razı olamayız.

Eleştiri yapılacaksa başka zeminlerde yapılabilir.

Panik çıkarmakla kendilerine menfaat sağlanacağını düşünenler görüldüğü kadarıyla her türlü seviyesizliği faş etmekte beis görmüyorlar.

Herhalde milletimiz bu seviyesizliği görüyor olmalıdır.

MUHALİF OLABİLİRSİNİZ.

ELEŞTİRİ YAPABİLİRSİNİZ.

AMA İNSAN OLMAK GEREKİR ÖNCE…..

DAHA SONRA MÜSLÜMAN. 

Önceki ve Sonraki Yazılar
Doç. Dr. Ömer Akdağ Arşivi

YAZI

02 Ocak 2017 Pazartesi 09:01

DUA

19 Aralık 2016 Pazartesi 09:04
SON YAZILAR