Vakıf İnsan Projesi’nde eğitimcilere sertifikaları verildi

Konya Büyükşehir Belediyesi’nin İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile yürüttüğü “Vakıf İnsan Projesi” kapsamında “Aile Eğitimi Programı Eğitici Eğitimi Kursu”nu tamamlayan 100 gönüllü öğretmene sertifikaları verildi.
Vakıf İnsan Projesi’nde eğitimcilere sertifikaları verildi

Konya Büyükşehir Belediyesi’nce hayata geçirilen, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile birlikte yürütülecek “Vakıf İnsan Projesi” kapsamında “Aile Eğitimi Programı 0-18 Yaş Eğitici Eğitimi Kursu”nu tamamlayan öğretmenlere sertifikaları verildi.

Büyükşehir Belediyesi’nde düzenlenen programda konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Mukadder Gürsoy, Büyükşehir Belediyesi’nin tüm hizmetlerinde kendilerini desteklediğini belirterek, Başkan Tahir Akyürek’e teşekkür etti.

Eğitimin başkasına ihale edilebilecek bir iş olmadığını belirten Gürsoy, “Kendimizin yapmadığı hiçbir eğitimle yetişmiş insanın yarın ne yapacağı ile ilgili kesin bir yargımız olamaz. Doğru insanı yetiştirmek için harcayacağımız enerjinin asıl karşılığını bize verecek olan Allah’tır” dedi.

Vakıf İnsan Projesi’nde eğitim alanların üzerlerine düşeni hakkıyla yapacaklarına inandığını belirten Gürsoy, tüm öğretmenleri tebrik etti.

Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Konya’nın diğer şehirlerden farklı olarak, bin kişiye göre ölçülen sivil toplum kuruluşu sayısında Türkiye’de birinci olduğunu vurgulayarak, en çok vakıf eseri olan şehrin de İstanbul’dan sonra Konya olduğunu dile getirdi.

Konya’yı diğer şehirlerden ayıran bir başka özelliğin de vakıf insanları olduğunu kaydeden Başkan Akyürek, “Bu çalışmayla, Konya’nın ruhuna, sosyal genetiğine, tarihine uygun bir yeni süreci başlatmış oluyoruz. Bu çok önemli bir olay. Bunun Konya’dan çıkması tesadüfi değil. Bir geçmişin, geleneğin devamı, sosyal genetiğin günümüze yansımasıdır. Sizler bu büyük şehir kültürü eğitiminin, büyük bir medeniyet çalışmasının öncüleri konumundasınız. Konya’da Vakıf İnsan Projesi’nin başlatıcılarısınız. Bu nüve halkalar halinde genişleyecek. Bu çalışma bir marka haline gelecek ve başarıyla yürütürsek, Türkiye’de birçok şehir bu çalışmayı örnek alacak. Belki de Türkiye çapında yürütülecek bir değerler eğitiminin hepimiz öncüleri olacağız. Konya geleneğine uygun bu çalışmaya katkınız nedeniyle sizlere, Milli Eğitim Müdürlerimize ve çalışma arkadaşlarıma teşekkür ediyorum” dedi.

Konuşmaların ardından eğitimleri veren Milli Eğitim Bakanlığı formatör öğretmenleri ile projeye gönüllü olarak katılan 100 öğretmene sertifikaları verildi.

Proje kapsamında 10 gün boyunca yürütülen eğitimlere ilçelerde görev yapan Psikolojik Danışman Rehber Öğretmen, Sınıf Öğretmeni ve Okul Öncesi Öğretmenliği branşlarında 100 eğitimci katıldı. Eğitimciler bulundukları bölgelerde Aile Eğitimi Kursları açarak 31 ilçedeki ailelere eğitim verecek. Kısa adı KADEM olan Konya Büyükşehir Belediye Aile Destek Merkezi’nin koordinasyonunda yürütülecek proje sayesinde 60 bin aileye eğitim verilmesi planlanıyor.