Vali Çakacak, MTSO Meclis Toplantısı’na katıldı

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO), Meclis Toplantısı gerçekleştirildi.
Vali Çakacak, MTSO Meclis Toplantısı’na katıldı

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO), Meclis Toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıya konuk olarak katılan Mersin Valisi Özdemir Çakacak, kentte devam eden projeler hakkında bilgi verdi.

MTSO'nun Türkiye'nin en köklü ticaret ve sanayi odası olduğunu ve meclis üyeleriyle bir arada bulunmaktan büyük bir mutluluk duyduğunu ifade eden Vali Çakacak, Şehir Hastanesi ile ilgili bilgi verdi. Şehir Hastanesi'nin yapımında artık sona gelindiğini belirten Çakacak, Mersin Şehir Hastanesi'nin Türkiye'nin ilk entegre hastanesi olacağının altını çizdi. Geçtiğimiz hafta sonu Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan ile Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan'ın katılımlarıyla önemli temel atma törenleri ve açılışların gerçekleştirildiğini dile getiren Çakacak, Mersin-Adana D-400 karayolunu 4 şeritten 8 şeride çıkaracak 120 milyon TL proje bedeli olan Liman-Hal-Bekirde Farklı Seviyede Kavşak Yapım Projesinin şehir girişinde de önemli değişiklikler gerçekleştireceğini ifade etti. Çakacak, ihalesi sonuçlanan ve en kısa zamanda bitirilerek hizmete sunulacak olan Çukurova Bölgesel Havalimanı'nın Mersin'e her açıdan değer katacağını vurgulayarak, Mersin-Antalya Akdeniz Sahil Yolu Projesi çerçevesinde, yapımı tamamlanan tünellerin vatandaşın hizmetine sunulduğunu söyledi. Yolun tamamlanmasıyla birlikte, trafiğin ciddi ölçüde rahatlayacağına işaret eden Çakacak, "Çeşmeli-Taşucu otoyolu proje çalışmaları hızlı bir şekilde sürdürülüyor. Yap-işlet-devret modeliyle yapılması planlanan yol ile ilgili çalışmaları yakından takip eden Kalkınma Bakanımız Sayın Lütfi Elvan, yapım ihalesinin 2017 yılı başına yetiştirilmesi için büyük bir gayret sarf ediyor" dedi.

Hızlı tren konusunda da açıklamalarda bulunan Çakacak, projenin Mersin-Adana ayağının dışında Konya, Karaman, Pozantı, Mersin, Adana ve Gaziantep hattına kadar uzanmasına yönelik çalışmaların bulunduğunu, bunun haricinde Mersin-Adana tren hattında yer alan istasyonlarda yenileme ve modernizasyon çalışmalarının devam ettiğini belirtti. Konuşmasında 15 Temmuz'da yaşanılan darbe girişimine de değinen Çakacak, "Türkiye'de şimdiye kadar birçok darbe gördük. Ancak Meclisin bombalandığı, sivil halkın üzerine ateş açıldığı bu kalkışma, ülkemizin işgal edilmesine yönelik bir girişimdi. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın milletimizi meydanlara davet etmesiyle, vatandaşlarımız siyasi düşünce, etnik yapı, inanç farkı gözetmeksizin ellerinde Türk Bayraklarıyla bağımsızlığı için sokaklara indi. O gece, Çanakkale ruhu bir kez daha tezahür etti" şeklinde konuştu.

OHAL ile ilgili de Çakacak, "Şu anda bürokrasinin hızlı işlemesine yönelik devletin kurumlarına karşı bir OHAL uygulaması var. Vatandaşlarımızın gündelik yaşamını etkileyecek herhangi bir durum söz konusu değildir" ifadelerini kullandı.

Toplantı karşılıklı görüş ve fikir alışverişiyle sona erdi.

Kaynak: